Festa del Carrer Viserta 2012

A Monistrol de Montserrat, des de temps immemorials es celebren les Festes del Carrer, unes festes que nascudes per a commemorar la festivitat del Corpus Christi durant la seva Octava o Capvuitada omplien d’activitat tota la Vila i tots els carrers amb una rivalitat sana s’esforçaven per a tenir el carrer més ben guarnit i la passada més lluïda.

Així fou com els veïns del carrer Viserta (actualment Julià Fuchs) tingueren l’idea d’adquirir uns gegants per a fer més belles i vistoses les diverses passades que celebraven durant la festivitat per anar i tornar de l’Església Parroquial.

En ple segle XXI, aquestes festes amb més de cent anys d’història al darrere encara perduren en aquest carrer de Viserta, i els gegants en són el seu símbol per excel·lència. El segon cap de setmana de juliol, és doncs per a tots els veïns un motiu d’alegria i joia, d’unió veïnal i cooperació. Es guarneixen els portals de les cases i els carrers amb serrells de colors, i tothom espera amb il·lusió la sortida dels gegants. Aquest és un cap de setmana ple d’activitats per a tothom, i us convidem a assistir a tots els actes, sobretot a l’últim acte de la festa i un dels més esperats per a tothom, la trobada de gegants.

Programa d’actes:

 

Dissabte 7

 

17:00 h a l’Era: cercavila i jocs infantils, en acabat, berenar pels nens i repartiment de làmines pel concurs de dibuix ràpid infantil.

21:00 h a l’Era: Sardinada Popular.

23:00 h a l’esplanada del Cremallera: Ball de Nit amb el grup “Doble Perfil”, el ball l’obriràn els gegants de Viserta.

 

Diumenge 8

9:00 h a la placeta d’en Julià Fuchs: Xocolatada Popular.

10:00 h a l’Era: Passada amb els gegants
i cabeçuts per anar a Missa.

11:30 h a la Parròquia: Santa Missa, Benedicció de les coques i estrena dels “Goigs”.

En acabar la Missa: Passada fins l’Era on els gegants ens ballaran un ball de plaça i una sardana. Repartiment dels premis del concurs de dibuix ràpid infantil.

A partir de les 17:00 h a l’Era: Plantada de gegants, cercavila i ballada de colles, en acabar fi de Festa i acomiadament de les Festes del carrer 2012.

 

Us hi esperem a tots!!!

Quant a Viserta

Els Gegants de Viserta foren estrenats l'any 1914 durant les festes de carrer que el veïnat de Viserta celebrava per la Capvuitada de Corpus Christi. La seva tradició, segons fonts orals, es recula a mitjans del segle XIX.
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *