Festa Major de Sant Jaume

 

Ja és aqui la Festa Major de Monistrol, la Festa de Sant Jaume!

Enguany una de les novetats que incorpora el programa d’actes és la realització d’una cercavila amb la participació de l’Esbart Monistrol Dansaire, els Castellers d’Esparreguera i els nostres gegants.
L’acte s’iniciarà el proper dissabte vint-i-vuit a la tarda, a la plaça de la Font Gran. Els gegants de Viserta, sortirem de cal Roig a dos quarts de sis de la tarda amb els grallers per dirigir-nos a la plaça de la Font Gran pels carrers Julià Fuchs, Manresa i St. Pere. Un cop a la plaça, ens reunirem tots els grups participants a la cercavila per disposar-nos a donar-li inici just tocades les sis.
El recorregut serà el següent: Pl. de la Font Gran, c/ de les Escoles, c/ del Camp, c/ del Puig, c/ Julià Fuchs (fins a l’Era de Viserta i tornar), c/ Manresa, c/ Sant Pere i pl. de la Font Gran.
Un cop arribats a la plaça tindrà lloc l’actuació de cadascun dels grups participants a la cercavila.
Acabada l’actuació, els gegants acompanyats dels seus grallers aniran fent passada fins a cal Roig on es farà la seva tancada.

Us desitjem una molt bona Festa Major de Sant Jaume!

 

Quant a Viserta

Els Gegants de Viserta foren estrenats l'any 1914 durant les festes de carrer que el veïnat de Viserta celebrava per la Capvuitada de Corpus Christi. La seva tradició, segons fonts orals, es recula a mitjans del segle XIX.
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *