Festa Major de Sant Jaume 2013

De nou arriben els dies de Festa Major en acostar-se la diada de Sant Jaume, co-patró de Monistrol de Montserrat. S’enjoien els carrers de la vila en veure’s plena de vilatans i visitants que gaudeixen dels diversos actes i festejos que es realitzen pel divertiment de xics i grans. El dijous 25 dia de Sant Jaume es realitzen els actes més tradicionals de les festes, tot i això el dissabte 27 és dedicat a les entitats de cultura popular ja que a les 18:00 s’és programada la cercavila de Festa Major amb la participació dels Gegants de Viserta, l’Esbart Monistrol Dansaire i els Castellers d’Esparreguera. La passada s’iniciarà a l’Era de Viserta i passarà pels carrers de Julià Fuchs, Manresa i St. Pere, finalitzant el recorregut a la Plaça Major, la Plaça de la Font Gran. Un cop arribats a la plaça els Gegants regalaran unes ballades al públic assistent precedint les actuacions de l’Esbart i els Castellers. Esperem que vingueu i ho gaudiu. Bona Festa Major!

Quant a Viserta

Els Gegants de Viserta foren estrenats l'any 1914 durant les festes de carrer que el veïnat de Viserta celebrava per la Capvuitada de Corpus Christi. La seva tradició, segons fonts orals, es recula a mitjans del segle XIX.
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *