Corpus Christi 2015

Com és tradició a Monistrol de Montserrat es celebra pels volts de juny la festivitat de Corpus Christi. És una de les dues úniques ocasions durant l’any en què es pot veure ballar els Gegants Vells o centenaris del carrer de Viserta d’ençà de l’any passat en que es recuperaren de l’0blit.

Aquest any és especial per la festa del Corpus de Monistrol doncs s’ha recuperat l’ús de la custòdia gòtica d’argent daurat que la parròquia té dipositada al Museu Diocesà de Barcelona per a la seva preservació. És una peça d’orfebreria important, molt interessant, que serveix per a tron a la Sagrada Forma i exposar-la per les celebracions religioses a la feligresia.

Els actes del Corpus a Monistrol s’iniciaren dijous amb el repic de campanes i l’exposició major del Santíssim. Diumenge dia 7, després del repic de campanes i la celebració de l’Ofici Solemne de Corpus, els Gegants sortiran de l’església en processó precedint al Santíssim Sagrament fins a la plaça de l’església on es realitzarà la benedicció del terme municipal. Acabada la funció litúrgica, pels volts de 2/4 d’1, hi haurà a la mateixa plaça el Ball dels Gegants de Viserta i es farà una petita cercavila fins a la plaça de la Font Gran.

No hi falteu! Dues peces patrimonials, gegants i custòdia, pessics d’història de Monistrol plenament vives que encara mantenen les seves funcions primigènies. Us hi esperem!

Quant a Viserta

Els Gegants de Viserta foren estrenats l'any 1914 durant les festes de carrer que el veïnat de Viserta celebrava per la Capvuitada de Corpus Christi. La seva tradició, segons fonts orals, es recula a mitjans del segle XIX.
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *