Inauguració de les obres del Pont Gòtic

13015679_689129681227375_8269291074621921948_nMonistrol compta des de l’any 1317 amb un magnífic pont de manufactura gòtica del segle XIV realitzat durant els priorats de Bernat Escarrer, Ramon de Vilaregut i Jaume de Vivers.

Durant segles ha estat una peça clau pel desenvolupament de la vila de Monistrol al llarg del temps agilitzant el seu creixement i fent-lo un municipi molt accessible des de molts punts de la geografia catalana.

El passat any 2015 iniciaren les obres de restauració i millora del pont i gairebé durant mig any ha estat inactiu pel trànsit rodat de vehicles per aquesta causa. Ara, un cop acabades les intervencions que s’hi havien de fer, es procedirà a la inauguració de les obres el proper dissabte 16 d’abril a les 12:00 h a l’entrada del pont al carrer de Santa Anna, al barri de l’Altra Banda.

Com en les grans festivitats i commemoracions l’Ajuntament ha convocat a les entitats de més renom a participar de l’acte i així és com durant la celebració tindran lloc les actuacions de l’Orfeó Monistrolenc, l’Esbart Monistrol Dansaire, la colla de diables “Els Tronats, el grup de teatre “Emmantllevats” i, com no podia ser menys, els Gegants de Viserta que tindran el privilegi d’ésser els primers en creuar el pont, un cop estrenat, en cercavila.

No us perdeu aquest moment històric per Monistrol. Us hi esperem!

Quant a Viserta

Els Gegants de Viserta foren estrenats l'any 1914 durant les festes de carrer que el veïnat de Viserta celebrava per la Capvuitada de Corpus Christi. La seva tradició, segons fonts orals, es recula a mitjans del segle XIX.
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *