Festa del Carrer Viserta 2018

Enguany torna a Monistrol una nova edició de la més que centenària Festa del Carrer de Viserta els dies 7 i 8 de juliol. Un ample ventall d’activitats per a totes les edats engloben un programa, que seguint els tradicionals cànons de la Festa ha elaborat la Comissió amb la millor de les intencions. Un cap de setmana festiu, familiar, és el que ofereix per a tots, veïns i visitants, el barri de Viserta. 

Aquest any, entusiasmats per la recuperació d’un antic costum, sota el guarniment dels carrers i junt a la presència dels Gegants de Viserta, comptarem amb la participació musical de la “Banda dels Gegants”, formació d’orquestra de 8 músics, que faran les delícies de tots els assistents i amenitzaran les típiques passades donant un ennaltiment a la celebració i un toc encara més alegre i festiu.

 

Aquest 2018, a més a més, el carrer de Viserta està de doble festa i és que celebra el 65è aniversari de la Geganta Jove que s’estrenà el 28 de juny de 1953. Junt amb els actes celebrats la passada vigília de Corpus per a festejar-ne l’efemèride i l’estrena del nou vestuari, el diumenge dia 8 aquesta geganta serà especialment protagonista de la passada de la tarda, on desfilarà juntament amb les altres gegantes que s’han realitzat arreu amb la mateixa fesomia. Hi participaran les següents parelles: Gegants de l’Hospitalet de Llobregat, de Manlleu, de les Borges Blanques, del barri de Sant Miquel de Cardona i de la Companyia Comediants.

Enguany els Quatrers de la Festa són: Pol Hinojosa i Nerea Quesada, Joan Pozo i Núria Carreras i Joan Aynaud i Nerea Suárez.  

Si voleu descobrir una antiga festa molt arrelada a la vila de Monistrol de Montserrat i no us voleu perdre un cap de setmana ple d’activitats i gegants, no ho dubteu, teniu una cita els dies 7 i 8 de juliol al barri de Viserta!

 

Quant a Viserta

Els Gegants de Viserta foren estrenats l'any 1914 durant les festes de carrer que el veïnat de Viserta celebrava per la Capvuitada de Corpus Christi. La seva tradició, segons fonts orals, es recula a mitjans del segle XIX.
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *