Festa del Carrer Viserta 2019

Aquest cap de setmana, els dies 13 i 14 de juliol, se celebrarà a Monistrol un altre edició de la més que centenària Festa del Carrer de Viserta, ja datada i documentada l’any 1834.

El veïnat de Viserta, encapçalat pels seus Gegants Vells i la seva Geganta Jove, celebraran un intens cap de setmana festiu amb un nodrit ventall d’actes lúdics per a tothom destacant-ne els més tradicionals i típics, esperats per tota la població. Les alegres notes dels músics de la banda faran les delícies de tot el públic durant les passades i els gegants les amenitzaran amb el seu ball que embadaleix a petits i grans. Aquest any els Quatrers de la Festa són Aitor Azorin i Roser Gumà, Alfons Santos i Maria Casajuana i Biel Ribalta i Anna Cardona.

El cartell d’aquesta edició és obra de l’il·lustrador barceloní Eloi Casanovas qui ha realitzat una aquarel·la representativa de les Festes del Carrer amb els Gegants com a protagonistes i diversos elements típics de la celebració. Cal destacar que l’autor ha sigut premiat enguany amb l’accèssit d’honor del concurs de cartells de la Patum de Berga, festa declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la humanitat per la UNESCO.

No deixeu perdre aquesta oportunitat única per veure l’única Festa del Carrer que encara existeix a Monistrol de Montserrat amb aquest aire típic de festa veïnal antiga. La sensació de passejar pels carrers enramats i ornats de serrells, amb els balcons endomassats… l’aire festiu que s’hi respira veient jugar la mainada als jocs de cucanya, l’efecte lumínic del ball del fanalet revestit del seu aire romàntic sota el sostre de serrells que fa d’envelat a la plaça dels Gegants, el dolç mossec que recorda sabors d’infància quan tastem la xocolata durant la celebració o mengem el tradicional “Pa Beneit”, tot són fragàncies, vivències, records… tots i cadascun fan grossa aquesta festa, la festa d’un petit veïnat però amb un esperit gegant, les Festes del Carrer Viserta, no hi falteu!

 

Quant a Viserta

Els Gegants de Viserta foren estrenats l'any 1914 durant les festes de carrer que el veïnat de Viserta celebrava per la Capvuitada de Corpus Christi. La seva tradició, segons fonts orals, es recula a mitjans del segle XIX.
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *