Els Gegants de Viserta a la revista Dovella

El número 126 de la revista Dovella, que edita el Centre d’Estudis del Bages, té aquesta vegada un marcat caràcter festiu i tradicional per difondre la història de les parelles de gegants centenaris d’aquesta comarca.

Recull quatre articles sobre els gegants de Cardona per Andreu Galera; els gegants vells de Súria per Albert Rumbo; els gegants vells de Manresa per Marc Torras i els gegants de Viserta per Salvador Redó. Complementen el número un interessant article de les músiques que ballen els gegants centenaris del Bages per Glòria Ballús, doctora en musicologia, un resum del premi Esteve 2018 per Xavier Jovés; un article sobre els Soler, pintors siscentistes de Xavier Sitjes i les seccions fixes de document inèdit; imatges i patrimoni industrial. La revista Dovella 126 ha rebut el suport de l’Ajuntment de Manresa i l’Institut Ramon Muntaner.

No deixeu d’adquirir la revista en qualsevol dels punts de venda on podeu comprar-la i contribuïreu així a la investigació i difusió del patrimoni d’aquesta comarca.

Des de l’Associació de Veïns A.F.U.M. i els geganters del carrer de Viserta volem agraïr especialment la feina realitzada pels senyors Redó i Ballús els quals han tractat amb especial cura la història dels nostres típics gegants.

Quant a Viserta

Els Gegants de Viserta foren estrenats l'any 1914 durant les festes de carrer que el veïnat de Viserta celebrava per la Capvuitada de Corpus Christi. La seva tradició, segons fonts orals, es recula a mitjans del segle XIX.
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *