Festa del Carrer Viserta 2020

Aquest any és atípic per a tots però encara ho és més per aquelles persones amants de les tradicions i les festes populars, ja que a causa de la Covid-19 moltes d’elles han hagut de ser suspeses o traslladades de les seves habituals dates de celebració. En el cas de Monistrol podem dir que, tenint en compte el seny i la prudència que cal tenir respecte a la salut pública, també s’ha procurat vetllar per la convivència, la humanitat i la socialització que tant necessita la nostra societat i també són part fonamental en la salut i benestar dels nostres conciutadans. Per aquest motiu, amb el fervor popular que no vol renunciar a les festes pròpies de la vila, els monistrolencs han adaptat el seu calendari festiu a les necessitats del moment i, en el cas de la Festa del Carrer Viserta, també ha sigut així per evitar renunciar a la seva tan anhelada celebració.

La Geganta Jove durant la passada de la Festa del Carrer Viserta de l’any 2019. Fons fotogràfic de la família Pozo-Marcet

La Comissió de Festes de l’Associació de Veïns A.F.U.M. ha elaborat, pel proper cap de setmana dels dies 11 i 12 de juliol, un seguit d’actes, respectant al màxim el programa d’activitats tradicional, amb la màxima cura per tal de poder gaudir de les Festes del Carrer amb tanta o més alegria que en les passades edicions. Per aquesta raó, i per adaptar alguns dels actes a la normativa vigent, es demana a tots els participats dels actes l’ús de la mascareta i el respecte a les distàncies de seguretat, s’han suspès els àpats populars i la trobada de gegants i s’han substituït els jocs infantils i el ball de vetlla per un espectacle de titelles i un concert, respectivament, realitzats seguint les normatives dels actes culturals realitzats a l’aire lliure. Com a novetat cal destacar la recuperació de l’Acció de Gràcies a l’església parroquial la tarda de diumenge, amb la participació dels gegants i els Quatrers.

El cartell d’enguany és, com fou l’any passat, obra de l’il·lustrador barceloní Eloi Casanovas qui ha optat per un disseny fresc i innovador però alhora respectuós amb la tradició de la festa com a imatge de l’edició d’enguany. A causa que Cal Barquet va tancar la seva fleca enguany l’establiment encarregat d’elaborar els típics Pans Beneïts serà la Pastisseria de Cal Nando.

Preguem als participants de la festa que siguin responsables en tot moment respecte als consells i recomanacions proporcionats pel Govern i l’organització. Gaudim al màxim aquesta celebració tan nostrada i tinguem confiança de poder celebrar la de l’any vinent amb l’esplendor i normalitat d’altres edicions. La d’enguany, però, malgrat no tindre el lluïment de costum visquem-la amb alegria i, sobretot, amb molt sentiment!

Que passeu una bona Festa del Carrer!

 

Quant a Viserta

Els Gegants de Viserta foren estrenats l'any 1914 durant les festes de carrer que el veïnat de Viserta celebrava per la Capvuitada de Corpus Christi. La seva tradició, segons fonts orals, es recula a mitjans del segle XIX.
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *