Festa del Carrer Viserta 2021

Enguany vivim un nou any marcat per la pandèmia de la Covid-19. Malgrat tot el veïnat de Viserta, amant i zelós custodi de les seves tradicions, no vol renunciar a una nova edició de la seva antiga Festa del Carrer amb els seus Gegants centenaris. Per aquest motiu la Comissió de Festes de l’Associació de Veïns A.F.U.M. ha elaborat, pel proper cap de setmana dels dies 10 i 11 de juliol, un nodrit ventall d’actes, respectant al màxim el programa d’activitats tradicional, amb la màxima cura per tal de poder gaudir, com el passat any, d’unes Festes del Carrer amb tanta o més alegria que en les passades edicions. Per aquesta raó, i per adaptar alguns dels actes a la normativa vigent, es demana a tots els participats dels actes l’ús de la mascareta i el respecte a les distàncies de seguretat seguint les normatives dels actes culturals realitzats a l’aire lliure.

Els Gegants de Viserta juntament amb els Quatrers durant la Festa del Carrer de l’any 2020. Fons fotogràfic de la família Pozo-Marcet

La imatge del cartell d’enguany és una picada d’ullet, plena de color, als símbols intrínsecs de la nostra festa, els Gegants i les enramades. Agraïm un any més el treball i la feina ben feta al nostre cartellista Eloi Casanovas qui ja ha realitzat els cartells dels darrers anys, aplaudits i elogiats per tothom. Aquelles famílies que vulguin encarregar coques de la festa per a beneïr-les durant l’Ofici us fem saber que l’establiment encarregat d’elaborar els típics Pans Beneïts serà la Pastisseria de Cal Nando.

Preguem als participants de la festa que siguin responsables en tot moment respecte als consells i recomanacions proporcionats pel Govern i l’organització. Gaudim al màxim aquesta celebració tan nostrada i tinguem confiança de poder celebrar la del proper any amb l’esplendor i normalitat a la que estem acostumats. L’edició d’enguany, però, malgrat no tindre el lluïment de costum visquem-la amb molta joia i, sobretot, amb molt de sentiment!

Que passeu una molt bona Festa del Carrer!

Quant a Viserta

Els Gegants de Viserta foren estrenats l'any 1914 durant les festes de carrer que el veïnat de Viserta celebrava per la Capvuitada de Corpus Christi. La seva tradició, segons fonts orals, es recula a mitjans del segle XIX.
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *