Estrena

 

Fotografia de Pol Rivas

Fotografia de Pol Rivas

Fotografia de Pol Rivas

Després de tota la feina feta, el 31 de desembre del 2021 veu la llum l’esperat Home dels Nassos del Poble Nou. L’acte de presentació consta de quatre parts distingides;  la primera d’elles és l’inici de l’acte davant de la façana de Can Saladrigas amb la sortida del Capgròs del Joan Amades i el grup de música MúsXL,la segona  esdevingué com la presentació del personatge des de la façana de l’Aliança del Poblenou i la tercera, la clausura de l’acte un altre cop davant del Centre d’Imatgeria Festiva del Poblenou. La quarta part restant consistí en una cercavila que transcorregué per diferents carrers i places del barri; nexe d’unió amb les altres parts esmentades anteriorment.

Per l’ocasió es contractà el grup de música tradicional MúsXL. Es tracta una formació integrada per dos gralles, un trombó, una tuba, caixa i bombo. La combinació entre instruments de vent fusta i metall propicia desenvolupar una cercavila molt festiva on els instruments de doble canya realitzen les melodies i els de vent metall, els baixos i acompanyaments musicals.

La Cercavila

El recorrugut va començar al Centre d’Imatgeria Festiva del Poblenou seguint pel c/ Joncar, Rambla del Poblenou, c/ Taulat, c/ Sant Francesc, c/ Fernando Poo, c/ Ferrocarril, c/ Marià Aguiló, c/ Pallars, Rambla del Poblenou, c/ Joncar, c/ Marià Aguiló, c/ Pons i Subirà, plaça de la Unió, Mercat de la Unió, c/ Bilbao, c/ Joncar fins tornar al punt de sortida, el Centre d’Imatgeria Festiva del Poblenou.

Durant el pas de la cercavila es van llençar confetis a les parades realitzades als establiments col·laboradors. Es va interactuar amb els clients i els botiguers fent una jornada del tot festiva. A més, amb la finalitat de fer arribar la festa a tothom, vam visitar la residència de la gent gran Jaume Batlle i els residents s’ho van passar d’allò més bé.

Els tres actes principals (sortida del capgròs Joan Amades, presentació de l’Home dels Nassos i finalització) es van dur a terme amb la teatralització dels dos capgrossos participants amb veus ja gravades i amplificades amb equips de so. D’aquesta manera es donà una continuïtat a l’acte.

Aposta per la Sinèrgia entre les Entitats i el Comerç de Proximitat

Des de primer moment l’entitat hem tingut molt clar que per mitjà dels nostres actes volíem potenciar el comerç de proximitat i és per aquest motiu que vam encarregar l’elaboració del capgròs al taller de La Candela Creacions ubicat al mateix Poblenou i la confecció al taller de costura Folk al Biaix, ubicat al barri de La Verneda del mateix districte, Sant Martí de Provençals. Amb aquest propòsit i per buscar finançament per fer front a les despeses del grup de música, diferents comerços del barri ens van donar suport i tothom vam poder gaudir d’una gran jornada que, realment feia falta. Els comerços col·laboradors foren:

L’acte en sí tampoc es podria haver dut a terme sense la col·laboració desinteressada de diferents entitats. Anomenant-les serien les següents: