Eines per editar la web de colla

Com heu pogut comprovar s’ha fet un important canvi pel que fa a la gestió i edició de les webs de colla i els seus continguts.

Ara funciona amb WordPress, amb els avantatges i possibilitats que això implica i que de ben segur us permetran disposar d’unes treballades i funcionals webs de colla/coordinadora.

Peró no tot es realitza en el WordPress, hi ha tasques com la preparació d’imatges per pujar a la web, que cal fer-les amb programari especialitzat com per exemple el GIMP. Per altre banda Internet ofereix altres recursos que combinats amb la vostra web de colla i el WordPress us permetran treballar amb comoditat i oferir uns continguts atractius.

A continuació us detallem algunes eines/recursos que cal que tingueu en compte, alguns d’ells us anirem ensenyant com funcionen des d’aquest weblog se suport tècnic.

Editar i optimitzar imatges per la web
Les webs de colla/coordinadora teniu un espai limitat de 15 Mb. (cal tenir present que esteu en un domini on es comparteixen els recursos entre totes les webs de colla i la web principal de l’ACGC)

Per tant cal optimitzar al màxim l’ús de l’espai disponible, a més a més alhora de treballar amb imatges tampoc és necessari posar-les amb el tamany o resolució original perquè això a banda de consumir espai del vostre compte, enlenteix el proces de descarrega o visualització.

Per tant una tasca habitual és optimitzar-les, això ho podeu fer amb Photoshop (si el teniu) o amb el GIMP, un programari gratuït i en català, similar al Photoshop.

Nota: Precisament utilitzant Gimp us ensenyem a ajustar un imatge per la web

També podeu treballar sense problemes de limit d’espai si publiqueu les vostres  imatges en algun dels serveis d’arxiu d’imatges gratuït, i després les enllaceu des d’allà a la vostra web de colla, hi ha dos coneguts serveis especialitzats en això:

Pel vídeo estem en el mateix cas, i aquí ja us recomanem directament que treballeu amb un servei de vídeo a Internet, per publicar i posar vídeo accessible a tothom i que després podeu enllaçar des de la vostra web sense maldecap de formats, temps de descarrega etc.

Durant els propers dies anirem publicant articles explicant tècniques concretes de treballa amb aquestes eines i serveis, però per qualsevol dubte podeu deixar un comentari en aquest article.