Els nostres gegants

La colla té una parella de gegants, un gegantó i 12 capgrossos

CARACTERÍSTIQUES TECNIQUES

BUSQUETS                    FATIMA                       NANO

PES:  46 Kg                  PES: 43 Kg                   PES: 24 Kg

ALÇADA: 3´50 Mts.    ALÇADA: 3´45 Mts.    ALÇADA: 2´45 Mts

CONSTRUCCIÓ/HISTÒRIA DELS GEGANTS

Els gegants van ser construits l´any 1981 per en Jordi Torros amb la col-laboració dels alumnes de l´escola d´E.G.B. ” Sagrada Familia” de Caldes. El seu bateig es va produir el dia 6 de setembre del mateix any.

Varen ser apadrinats pels Gegants de les poblacions veïnes de Mataró i d´Arenys de Mar.

L´any 1987 aquests Gegants van ser reformats per en Jordi Marques d´Arenys de Munt.

El Nano, va ésser construit l´any 1988 per en Toni Mujal, de Cardóna, i va ser presentat el 18 de desembre del mateix any.

LLEGENDA DELS GEGANTS

Per situar l´origen del nom dels Gegants i del que representen, hauriem de traslladar-nos a l´edad mitjana, quan, segons una antiga llegenda de Caldes, una princesa Musulmana, la Fatima, arribà a Caldes per guarir-se d´una malaltia incurable, i al mateix temps s´enemorà d´en Busquets, prohome de la vila. Evidentment, la princesa va curar-se, es convertí al cristianisme i tots dos varen ser feliços.

A Caldes encara es poden veure la “Torre dels encantats”, la “Torre d´en Busquets”, i l´olivera que es va plantar en aquesta darrera torre per celebrar tan gran aconteixament, com a simbols vivents d´aquesta llegenda.

El Nano va ser triat per la colla de Geganters per retre un petit homenatge els pescadors de Caldes de totes les époques, escollint aquest nom per ser d´un dels pescadors més representatius de Caldes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *