Ajornat la XXXa Vila Gegantera de Blanes

Us informem que a causa de les previsions de pluja del cap de setmana ens veiem obligats des de la colla gegantera de Blanes, la coordinadora de comarques gironines i l’Ajuntament de Blanes, a ajornar la data al 15 i 16 de juny. Ha costat molt prendre la decisió, però al final ens veiem obligats a fer aquest canvi, per fer una vila festiva per tothom i que volem que sigui un gran acte de celebració. Així doncs, s’ha valorat moltes opcions i aquesta és la millor per poder garantir que es pugui celebrar tota la Vila amb condicions. Us esperem a Blanes al 15 i 16 de juny!

IVª Fira Gegantera de les Comarques Gironines 2023

Aquest dissabte arriba la IVª Fira Gegantera de les Comarques Gironines a Riudarenes (La Selva)!

Hi ha programat un conjunt d’activitats per a tots els públics durant tot el dia, a més dels molts paradistes que donaran forma a la fira, tant del món geganter com firaires locals!

No us la perdeu!

Assamblea General Ordinària 2023

Per la present, us convoquem a la propera Assemblea General Ordinària de la Coordinadora de Colles Geganteres de les Comarques Gironines que tindrà lloc el dissabte dia 14 de gener de 2023, a les 18h de la tarda a l’Ateneu Eugenienc, c/Montseny 74 de Santa Eugènia de Ter (Girona).

ORDRE DEL DIA

1. Lectura i aprovació, si s’escau, de l’acta anterior.

2. Estat de comptes.

3. Informe de la Coordinadora i les Vocalies (Empordà, Gironès i Pla de l’Estany, Pirineus i La Selva).

4. Comunicacions i Xarxes Socials.

5. La Vila Gegantera de les Comarques Gironines:
– 28a Vila Gegantera de les Comarques Gironines 2022 a Santa Eugènia de Ter: Valoració.
– 29a Vila Gegantera de les Comarques Gironines 2023 a La Vall d’En Bas: Presentació.
– 30a Vila Gegantera de les Comarques Gironines 2024: candidatures i elecció si s’escau.

6. La Fira Gegantera de les Comarques Gironines:
– 3a Fira Gegantera de les Comarques Gironines 2022 a Caldes de Malavella:
Valoració.
– 4a Fira Gegantera de les Comarques Gironines 2023 a Riudarenes:
Presentació.
– 5a Fira Gegantera de les Comarques Gironines 2025: candidatures i elecció si s’escau.

7. Torn obert de paraula.

Colles Gironines, us hi esperem a totes!

Caldes de Malavella, Vila Gegantera de les comarques gironines 2017

Caldes de Malavella serà Vila Gegantera de les comarques gironines 2017 després del període de votació que es va acabar el dissabte 7 de gener. La vila selvatana era l’única candidatura que s’havia presentat per acollir la trobada gegantera més important de les comarques gironines.
Aquí teniu el comunicat de la Colla Gegantera de Caldes de Malavella en el qual expressa la seva il·lusió i compromís per organitzar una Vila Gegantera 2017 ben lluïda:

28-11-16-candidatura-vila-gegantera-caldes-de-malavella-1

“El cap de setmana del 7 i 8 d’octubre del 2017 Caldes de Malavella tornarà a vestir-se de festa. Però de festa gegant!! Els carrers tornaran a omplir-se de gegants, capgrossos, músics, nens (i no tant nens…) i camises de molts colors, però aquesta vegada per acollir la XXIVa Vila Gegantera de les comarques gironines.

És un plaer i un gran orgull per a la nostra colla ser la segona població que organitza aquest gran festa gegantera dues vegades i us assegurem que, després de 13 anys, ens agafem aquest repte amb les mateixes ganes i la mateixa il·lusió que el 2004.

Algunes colles aprofiten un aniversari de gegants, o del poble, o algun altre esdeveniment per presentar candidatura per ser Vila gegantera, però aquest no ha sigut el nostre cas. No ens coincideix amb res, és veritat, però no fa falta, perquè a Caldes tenim un gran motiu.

Tenim una tradició gegantera molt arrelada que comença a casa, al carrer de ben petits -seguint els gegants pel centre de la vila amb la família- i des de les escoles que ens ajuden a mantenir ben viva la imatge dels gegants -amb els contes i les visites a la Casa dels Gegants-. I és per aquest motiu, pels nens i nenes del nostre poble que ens segueixen, que tenen fal·lera i que fan que els seus pares ens mirin i la tinguin una mica també (encara que sigui pels seus petits o pel record de quan ells ho eren i els miraven també des d’avall), que hem acceptat aquesta fita tan important.

I ara, un cop agafat el compromís, només esperem que per a la nostra mainada, la vostra o per a vosaltres que us agraden tant i els viviu tant intensament, vingueu a acompanyar-nos a la nostra Vila Gegantera i així puguem fer-la una mica més gran si hi cap. I també per ells o per vosaltres, fer que la tradició gegantera no es perdi arreu. Perquè per molt alts que siguin alguns castells, si els gegants ens unim arribarem molt més amunt.

Salut i fal·lera!!!

Colla gegantera de Caldes de Malavella i els Grallers escaldats”.

28-11-16-candidatura-vila-gegantera-caldes-de-malavella-2

Anglès estrena el nou gegant diumenge 15 de gener en la XXI Trobada gegantera

La Colla Gegantera d’Anglès presentarà el nou gegant aquest diumenge 15 de gener en el marc de la XXI Trobada de Gegants de la vila selvatana.

presentacio-nou-gegant-angles-1
La plantada es farà a les 9 del matí al Vapor de la Burés, la cercavila s’iniciarà a les 11 al recinte de la Fira de Sant Antoni i, per últim, l’esperada presentació del nou gegant es celebrarà a les 12 del migdia davant del Pavelló Municipal.

La Colla Gegantera d’Anglès ha guardat zelosament la imatge del nou gegant per la qual cosa els que el vulguin conèixer hauran d’esperar fins diumenge!

Aquí en teniu la carta de convit en la qual la Colla us convida a passar un diumenge de festa i celebració.

presentacio-nou-gegant-angles-2
La Colla amb els gegants antics

Dissabte 7, termini per votar la Vila Gegantera 2017

img_0718La Coordinadora Gegantera Gironina ha obert un període de votació a través de correu electrònic per escollir la Vila Gegantera 2017. El termini s’acaba el dissabte 7 de gener a les 12 de la nit i l’únic candidat és Caldes de Malavella.

L’Ajuntament de la vila selvatana va aprovar per unanimitat en el ple del dia 27 de desembre passat donar el seu suport perquè Caldes de Malavella sigui Vila Gegantera 2017, els dies 7 i 8 d’octubre.

Cada colla gegantera podrà votar a través del correu electrònic que figura en el registre de la Coordinadora Gegantera Gironina amb destinació  al correu coordinadorageganteragironina@gmail.com. El termini, recordem, és el dissabte 7, a les 12 de la nit.

Us facilitem el fragment del Reglament de Règim Intern que contempla l’opció de votar les candidatures a través de correu electrònic

“6.4 Si no es pogués votar cap candidatura, encara quedaria la possibilitat de fer la presentació i votació per correu electrònic, sempre com a màxim nou mesos abans de la seva celebració, temps que es considera necessari per la seva organització.

6.5 La votació s’haurà de fer des del correu electrònic de la colla gegantera que figura en el registre de la Coordinadora Gegantera Gironina i amb destinació al correu coordinadorageganteragironina@gmail.com. El secretari de la CGG, farà l’acta de les votacions i l’enviarà a totes les colles”.

Caldes de Malavella presenta candidatura per ser Vila Gegantera 2017

28-11-16-candidatura-vila-gegantera-caldes-de-malavella-1

Imatge de la celebració de la Trobada gegantera de Caldes de Malavella 2016

Caldes de Malavella va presentar el divendres 25 de novembre la candidatura a ser Vila
Gegantera de les comarques gironines 2017. La Colla Gegantera de Caldes de Malavella es va mostrar engrescada amb el projecte i ha llançat la proposta aprofitant que viu un moment d’efervescència i de creixement del nombre de components de la colla. En el cas de ser escollit, seria el segon cop que el municipi selvatà acull la Vila Gegantera gironina. El primer cop va ser l’any 2004, en la que va ser la 12a edició de la Trobada principal de colles geganteres a les nostres comarques.

Per altra banda, dos municipis més presentaran la candidatura per a la Vila Gegantera de les comarques gironines 2018. Seran Breda i Sant Joan de les Abadesses. Presentaran candidatura durant l’Assemblea general de la Coordinadora de Colles Geganteres que es farà el 21 de gener a l’Estartit, el municipi que ha estat Vila gegantera enguany.

El públic seguint la cercavila caldenca

El “Grupo Cultural Aserrí” de Costa Rica per Terres Empordaneses

Els Amics dels Gegants i Capgrossos de Torroella de Montgrí han rebut aquest dies la visita de l’Asociación Grupo Cultural Aserrí com a tornavisita de la seva estància a Costa Rica.

visita-grupo-cultural-aserri-1

Els actes que s’han desenvolupat són:

Dissabte dia 20:

  • 10h. Recepció i visita guiada per Torroella de Montgrí

  • 18h. A l’Estartit, cercavila amb els gegants de l’Estartit

  • Participació correfocs de Torroella de Montgrí com a espectadors.

Dimarts dia 23 :

– 20h. Al Port de la Selva, cercavila amb el gegants del Port de la Selva i de Torroella de Montgrí.

visita-grupo-cultural-aserri-2

Dimecres dia 24:

  • 10h. Taller de mascarades a Can Quintana amb el “maestro” constructor Alonso Murillo Valverde.

  • També participaran en l’activitat “Vina a vestir els gegants”. Petita cercavila fins a la sala i presentació al poble de Torroella de Montgrí, i explicació per part dels geganters de la experiència de la anada a Costa Rica

Dijous dia 25 – Sant Genís:

  • Cercavila a Torroella de Montgrí amb el gegants amfitrions i els de l’Estartit.

Divendres dia 26:

  • Petita cercavila infantil a Torroella de Montgrí i animació del vermut musical amb “mascletà” organitzat per Ducs del Foc i geganters.

Dissabte dia 27:

  • Matí – Cercavila a Girona amb la Fal·lera Gironina i els gegants de Torroella de Montgrí.

  • Tarda – Tamborinada a Torroella de Montgrí

Diumenge dia 28:

  • Participació a la Trobada gegantera de l’Escala.

A part d’aquestes activitats, els Amics dels Gegants i Capgrossos de Torroella de Montgrí la Colla gegantera de TM els ha preparat un seguit de visites culturals a Barcelona, Girona, Montserrat, Illes Medes, Sant Pere de Rodes…

visita-grupo-cultural-aserri-3

24/10: Matinades de la Fal·lera Gironina 2015

Us remetem l’escrit de la fal·lera Gironina convidant-vos a participar a les matinades que es faran el 24 d’octubre a les 8 del matí:

“Girona, a quatre dies del temps de les castanyes del 2015.

“Cridem qui som i que tothom ho escolti. I en acabat, que cadascú es vesteixi com bonament li plagui, i via fora!, que tot està per fer i tot és possible.” Endavant els matiners!!! Via fora!!! Desperta canya!!!

I després d’aquest aclariment ja sols en queda recordar-vos, per aquells que encara no la sabeu i no teniu la solfa de les matinades, que us la podem fer arribar. Si la partitura és nova per vosaltres, us recomanem treballeu la segona veu. Us demanem , si us plau, que vetlleu per una proporció de quatre a un entre grallers i percussionistes (caixes). També cal que prepareu una peça d’agraïment ben lluïda.

Com sempre, el dissabte 24 d’octubre, al senyal d’una traca petadora, el so manyac de les matinades llargues de Sitges s’alçarà de la terra, a la plaça del Marquès de Camps a les 8 del matí, tot cercant el sol, tot cridant a la festa per, després de la volta de costum, acabar petonejant el Cul de la Lleona, que cada cop és més lluent.

Els companys Pere Madrenys, Albert i Enric portaran la batuta, perquè la cosa surti ben lligada.

Fotem-li canya!!!

CONFIRMEU LA VOSTRA ASSISTÈNCIA ABANS DEL DIA 20.

Contacte: Isaac 630 97 46 65 / Felip 972.20.81.79 i 680.64.11.05 falleragironina@gmail.com

Post-scriptum: L’organització segueix trobant  bàrbar, verro i groller l’antic costum de fer ús de tanoques i virolles durant la cercavila. Fem una crida general al capteniment. Qui no se’n pugui estar, demanem que ho faci tot cercant el privat i l’obaga per tal de no esvalotar l’aviram i el veïnat. Coneixement! Que som unes criatures…

Un magnific regal dels companys de Pedres de Girona http://www.pedresdegirona.com/fires_2014_matinades.htm

Assajos pel ball de la Vila Gegantera

Les dates previstes per fer els assajos aquest 2015 són:

Amer. Divendres 17 i 24 d’abril, a dos quarts de nou del vespre, a la plaça de la Vila. Es fan sense imatgeria.

Amer. Dijous 30 d’abril, a dos quarts de nou del vespre, a la plaça de la Vila, amb els gegants.

Si voleu deixar els vostres gegants i remolc fins la Vila Gegantera, hi haurà un lloc per guardar-los.

Qüestions a tenir en compte:

– Com a mínim, han de participar-hi tres persones (dos portadors i un guia) per colla.

Han de ser les mateixes persones als assajos i els que ballaran el dia de la Vila Gegantera.

S’ha de participar en tots els assajos.

I recordeu, tota la informació sobre Amer, Vila Gegantera, aquí.