Crònica de Ciutat Gegantera

Els dies 13, 14 i 15 de maig vam portar a terme a Sant Boi de Llobregat la 34ª Ciutat Gegantera.

Els actes van començar la tarda de divendres 13 de maig amb la firma del conveni entre l’Ajuntament de Sant Boi, l’ACGC i Geganters i grallers de Casablanca. L’acte va tenir lloc al museu de Sant Boi i vam tenir la presència d’un equip de Televisió de Catalunya (TV3) que va connectar en directe al programa “TOT ES MOU” d’Helena Garcia Melero.

Cap a les 20h, a la plaça del Llobregat, porta d’entrada a Sant Boi i del nostre barri venint del sud, es va inaugurar el monument de Ciutat gegantera obra de l’artista local Manuel Morales, que va explicar al públic present el que representa el conjunt escultòric.Per finalitzar amb les activitats de divendres va tenir lloc una cercavila de Cultura Popular pels carrers del barri de Casablanca amb la participació del grup d’animació Zigurat Band amb l’espectacle Monsieur Florian i la Circus Band, Fadrins Trabucaires, Diables de Sant Boi, Diables de Casablanca, Grup de percussió Diabòlics Músics, Bahia Sound, Colla de Geganters de Sant Boi, i gegants, gegantons i dragonets de Colla de Geganters i Grallers de Casablanca.

Dissabte 14 la jornada va començar al matí amb dues activitats paral·leles.

A la plaça de l’agricultura: tallers i jocs per a nens, exposició de Capgrossos i l’actuació del grup Ambauka amb l’espectacle “De cap per avall XL”.

A l’amfiteatre del parc de la Muntanyeta va tenir lloc el Concert de Ciutat Gegantera i la presentació de l’himne a càrrec de l’Escola Municipal de Música Blai Net (orquestra i coral Blaikorus), Coral Renaixença, Coral Fundació Marianao, Coral Pedres Blanques i els Grallers de la Colla dels Gegants de Casablanca.

Vam donar per finalitzada la matinal amb un dinar amb els voluntaris que ens havien ajudat al matí i amb les colles convidades.

 

La tarda va començar amb una plantada a la plaça de Catalunya amb més de 40 colles geganteres on el públic va aprofitar per fer-se fotografies amb els gegants.

Amb puntualitat a les 18h, van començar les dues cercaviles que es van dirigir cap al parc de la Muntanyeta on una gran quantitat de persones els esperaven seguts a l’amfiteatre.

Tal com estava previst les colles es van posicionar als seus llocs per donar la benvinguda als Gegants de Catalunya, acompanyats dels gegants de Sant Boi i Casablanca que van baixar des de la Biblioteca fins al lloc que tenien reservat, prèviament la Nuria Salan havia fet el Pregó de Ciutat Gegantera.

Tot seguit va tenir lloc la mostra de balls a càrrec de les colles de Sant Boi, Tortosa, Castellbisbal, Perpinyà i Casablanca.Cal destacar el ball de gegants adaptats a persones amb dificultats funcionals Frida Kahlo i Ocellaire, el ball de la nostra comarca, el Baix Llobregat, amb la participació de les colles de Viladecans, Cervelló, Delta prat, Cornellà, Olesa de Montserrat, Sant Joan Despí, Esplugues de Llob., Aigüestoses, Gavà, Ampa Mare de Déu del Carme, Palleja, Capgrossos de la Florida i Casablanca.

Per finalitzar la jornada de dissabte les colles es van dirigir a la carpa de la plaça de l’agricultura on se’ls va oferir un sopar geganter i posteriorment van gaudir de l’espectacle d’animació “Let’s get loud” a càrrec del grup de percussió Toquikitoqui batucada i els concerts dels grups “Sixtus” i “La Banda del Coche Rojo”.

Diumenge 15 vam obrir amb les matinades pels carrers de Sant Boi amb sortida de la plaça de l’agricultura i final a cadascuna de les tres cercaviles, lila plaça de l’Ajuntament, groga plaça Catalunya i verda plaça Ramon Mas i Campderrós.

A les 11 es van posar en marxa les passejades als tres recorreguts, omplint de gegants i música els carrers de Sant Boi per arribar de forma simultània al parc de la Muntanyeta on van ser rebuts pel grup de música Folkboi.

Una vegada totes les colles de gegants van arribar i es van posicionar al voltant de l’amfiteatre van començar els actes centrals amb els parlaments de l’alcaldessa Lluïsa Moret, el president de l’ACGC Joan Puigserver i el cap de colla de Casablanca Pere Lorente mentre es feien els balls protocol·laris a càrrec de les colles Casablanca, El Ball de Peuets amb els gegantons Pau i alegria, Tortosa el Ball Nou, i Casablanca el Ball de l’Aniversari amb En Treball i Na Cultura.

Després de les emocions del moment i les fotografies pel record les colles es van dirigir cap a la carpa de la plaça de l’agricultura per tancar la jornada amb un dinar de germanor.

Cal destacar la gran labor dels voluntaris, Protecció Civil i Policia Local de Sant Boi, sense la seva col·laboració no hauria estat possible organitzar aquest gran esdeveniment.

També donar les gràcies a totes les colles que ens van acompanyar aquestes tres jornades i a les que volem fer extensives les felicitacions rebudes.

Autoria de les fotos: Ajuntament de Sant Boi, Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya i Gegants de Casablanca.

Podeu ver un reportatge mes complet al flickr de l’Ajuntament de Sant Boi

Aquesta entrada s'ha publicat dins de general i etiquetada amb , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *