Sortida a la 21 trobada de Balsareny

abril 17, 2024 in Sortides

Diumenge 21 d’abril al matí la nostra colla visita la vila de Balsareny, que enguany celebra la seva 21a torbada, prèvia a la festa major en honor a Sant Marc.

Els horaris previstos són:
. A partir de les 09:00h: Plantada i esmorzar a la plaça de la Mel.
. 11:00h: Inici de la cercavila pels carrers del municipi. El recorregut sortirà de la plaça de la Mel, Baixada del Torrent, Carrer del Nord, Carrer del Pilar, Carrer Bages, Carrer Travessera, Carrer Barcelona, Carrer dels Timons, Carrer del Castell, Carrer de la Creu i plaça de l’Ajuntament.
. 12:45h (aproximadament): Arribada a la plaça de l’Ajuntament, ball de les colles participants, entrega de records i ballada final conjunta.

Les colles participants són:
. Calella
. Collbató
. Colla de Geganters, Grallers i Tabalers “Els k + Sonen”
. Associació Cultural Grallers, Bastoneres i Geganters (Monistrol de Montserrat)
. Navarcles
. Poble Nou (Manresa)
. Sant Llorenç Savall
. Sant Vicenç de Montalt
. Tavertet
. Colla de Geganters i Grallers de Balsareny

Us animem a acompanyar-nos.

Sortida a la 14a trobada de Súria – Poble Vell

març 17, 2024 in Sortides

Com gairebé cada any la nostra colla té una sortida fixa per diumenge de rams, visitant als nostres amics del Poble Vell de Súria. El diumenge 24 de març celebren la seva 14a trobada de gegants, i nosaltres no hi faltarem.

Els horaris previstos són:
9:30 – 12:00 → Plantada a la plaça Sant Joan
9:30 – 11:00 → Esmorzar
11:00 – 11:50 → Activitats pels més petits a la plaça (tallers)
11:55 – 12:00 → Estrena vestuari Gegant Miner
12:00 – 13:00 → Cercavila
13:00 -> Entrada a la plaça
13:00 – 13:15 → Mostra de balls
13:15 – 13:30 → Entrega records, sorteig i ball final

Les colles que hi participen són:
Artés
Cardona
Moià
Navarcles
Poble Vell de Súria
Gorg de l’Olla
Escola Francesc Macià (Súria)

Si ens voleu acompanyar esteu convidats.

Colles convidades a la 42 trobada de gegants de Navarcles

febrer 15, 2024 in Navarcles

Diumenge 18 de febrer al matí celebrem la 42a edició de la trobada de Navarcles, i com cada any comptem amb la participació de colles convidades. En aquesta ocasió hem reduït els convidats a 10 colles, degut a la dificultat que en ocasió es té a l’hora de tornar les visites. Les colles que ens acompanyaran aquest any són:

Comarca del Bages:

  • Colla de Geganters i Grallers de Balsareny, amb el traginer Marc i la pagesa Maria, construïts per Manel Casserras

  • Associació cultural de grallers, bastoneres i geganters de Monistrol, amb el pagès Roc, la dama Mariona i el cavaller Jordi Venet, construïts els dos primers per la colla i el cavaller per Ventura Hosta

  • Geganters i Grallers Sant Fruitós de Bages, amb la noble Ricardis, que enguany celebra el seu 25è aniversari i estrena vestit, i els seus fills Isarn i Aigó, construïts per Toni Mujal. El gegant Sala es queda a Sant Fruitós de Bages, custodiant el monestir.

  • Geganters i Grallers del poble Vell de Súria, amb els reis medievals Cristòfol i Roser, construïts per El Ingenio, i el gegant miner i els petits Quim i Anna, construïts per Toni Mujal.


 

Comarca del Berguedà:

  • Colla gegantera i grallera de Puig-reig, amb els pagesos Martí i Carme, construïts per Manel Casserras.


 

Comarca del Maresme:

  • Colla de Geganters i Grallers de Caldes d’Estrac, amb l’hereu Busquests, la princesa Fàtima i el pescador Nano, construïts per Jordi Torrus i alumnes de l’escola Sagrada Família i Jordi Marqués.

  • Colla gegantera del Masnou, amb els reis Pere el Drapaire i la seva dona Eulàlia Tallacolls, construïts per El Ingenio.


 

Comarca d’Osona:

  • Colla gegantera i grallera de Torelló, amb el Rei Moro de Mallorca o Sanç i la Pubilla de Puigbacó o Albina, construïts al Taller Gabins

  • Geganters i Grallers del Carrer de la Riera de Vic, amb els gegants Guillem, Caterina, construïts per la colla, i els gegantons Ermessenda, Mercè petita, Bou petit i Mulasseta, construïts pel Manelet Casserras


 

Comarca del Vallès Occidental:

  • Colla gegantera de Castellbisbal, amb el flabiolaire Manel, la pagesa Vicenta, la nena Rita i el vailet Galí, construïts al Taller Sarandaca.

Ja tenim aquí la 42a trobada de gegants de Navarcles

febrer 11, 2024 in Navarcles

En motiu de la Festa Major d’hivern en honor al nostre patró Sant Valentí, celebrem la trobada de gegants anual. Aquest any organitzem la 42a trobada de gegants, que es celebra diumenge 18 de febrer al matí, coincidint amb la ressaca del carnaval de Navarcles.

L’original cartell d’aquest any és un muntatge fet amb els dibuixos de les nenes i nens que van participar en el concurs de dibuix geganter, i que tindran un reconeixement al final de la trobada.

Els horaris i espais previstos són:

. A partir de les 9:30 les colles convidades arriben a l’escola verda. Totes les colles planten els seus gegants a la pista polideportiva.

. A les 11:30 aproximadament comença el cercavila pels carrers del poble. Aquest any variem el recorregut, passant pel carrer Badalona, carrer Sant Bartomeu fins la Font Vella. Recorrerà el passeig de les Fonts fins la Creueta, i entrarà al poble vell pels carrer Doctor Robert, Ample, i finalment baixa per carrer Catalunya fins acabar a la plaça de l’Ajuntament.

. A les 12:45 aproximadament arribaran les colles a la plaça. Tindrem una mostra de balls de gegants d’una selecció de les colles participants i a continuació ball dels gegants de Navarcles. Es donarà per acabada la trobada amb una ballada conjunta de tots els gegants participants.

En total participaran en aquesta edició de la trobada de gegants 10 colles, que porten 22 gegants, 14 gegantons i més de 300 geganters i músics.

El detall de les colles participants s’anirà revelant durant els dies previs a la trobada.

Us esperem a totes i tots, menuts i grans, a la festa de gegants per excel·lència del nostre poble.