Fira Tèxtil de Cal Rosal – Olvan

abril 4, 2013 in Activitats, Notícies

L’activitat tèxtil ha configurat el paisatge i el caràcter d’una bona part de la comarca del Berguedà, especialment la més propera a les ribes del Llobregat on trobem una concentració de colònies tèxtils única al món. Avui ja no són plenes de teixidores i ordidores, ni manyans i encarregats, però les fàbriques i la seva gent encara hi són.

Aquesta nova edició de la Fira Tèxtil de Cal Rosal, que se celebrarà els dies 6 i 7 d’abril del 2013,  és una bona oportunitat per descobrir les noves tendències de les tècniques que segueixen vinculades al fil i al teixit.

La fira comptarà amb la col·laboració del Gremi Artesà Tèxtil de Catalunya, que aportarà una desena d’stands de creadors tèxtils, fet que garanteix la qualitat i l’especificitat d’aquesta fira. La fira també comptarà amb paradetes de merceries on poder adquirir el material bàsic per poder realitzar creacions tèxtils.

A l’entorn de la fira, hi haurà tot un munt d’activitats paral·leles que faran que el visitant gaudeixi encara més de la festa i de la colònia. Una d’elles és la Trobada de Gegants Tèxtils que se celebrarà per quart any consecutiu. La concentració de colles es durà a terme entre les 17:00 i les 18:00h a l’espai firal. Hi participaran les colles de:

  • Ametlla de Merola
  • Anglès
  • Castellbell i el Vilar
  • Cervelló
  • Viladomiu Nou