Maria de Viladelleva. Arriba la Geganta de Callús

juny 28, 2013 in Activitats, Notícies

Aquest diumenge 30 de juny, arriba a la població de Callús, al Bages, la primera geganta de la localitat, nascuda de la voluntat d’un grup de joves del poble amb ganes de dotar a la població d’aquestes figures tan significatives. Callús, és coneguda sobretot per les caramelles i és per aquest motiu, que la geganta que està apunt de néixer tindrà aquest aspecte. La construcció ha anat a càrrec del cardoní Toni Mujal, però la implicació dels veïns del poble també ha estat una part important d’aquest projecte, doncs les puntaires de Callús han preparat un mocador, les cosidores del poble han confeccionat el vestit i l’escola de música ha creat un ball.

Durant més d’un any la Colla Gegantera de Callús ha promugut, amb diferents activitats, el procés de finançament de la geganta, des de calçotades a fer samarretes a xapes entre moltes altres activitats.

A principis de Maig, durant la Fira de Callús, es va triar el nom de la Geganta, i de les 3 opcions que hi havia va guanyar el de Maria de Viladelleva, que fa honor a una ermita del terme municipal del poble.

A hora d’ara ja està tot apunt per la festa del bateig del diumenge, que comptarà amb la presència de les colles veïnes de Súria i Santpedor.  A més a més, també hi participarà la colla de Sallent, que amb els seus Gegants Reis, Bernat i Ermessenda, exerciran de padrins de la nova geganta.

El programa d’actes per diumenge és el següent:

  • A les 11:00 – Plantada de Gegants a davant de l’Església
  • A les 12:30 – Bateig de la Geganta Maria de Viladelleva i parlaments.
  • Seguidament petita cercavila pels carrers i arribada a la plaça Doctor Vers amb ballada final

Colles participants:

  • Sallent
  • Santpedor
  • Súria
  • Callús

Des de la Vocalia us animem a participar d’aquest acte tan singular i donar la benvinguda a la Maria i a la colla gegantera de Callús al món geganter. Amb ells, ampliem novament la família de colles i poblacions amb tradició gegantera a la nostra demarcació i al nostre país. Comencen el viatge amb la Maria, que estem segurs que estarà ple de bons moments i experiències.

Benvinguda Maria de Viladevella

Benvinguts Geganters de Callús