Sallent homenatjarà al músic Jordi Fàbregas, el proper diumenge 25 d’abril, coincidint amb els actes de la Setmana Cultural 2021.

abril 19, 2021 in Uncategorized

Sallent homenatjarà al músic sallentí Jordi Fàbregas i Canadell, el proper diumenge 25 d’abril, dins dels actes programats per la Setmana Cultural 2021.

Jordi Fàbregas va morir a la ciutat de Barcelona el passat 21 de gener de 2021. Al llarg de la seva trajectòria, va divulgar i preservar la cultura popular catalana, sobretot en l’àmbit de la música d’arrel tradicional. Concretament Fàbregas és recordat per haver format part del grup musical El Pont d’Arcalís, així com també per haver dirigit els Ministrils del Camí Ral, entre múltiples facetes com a músic i compositor. Cal destacar que Fàbregas, sempre va reivindicar i recordar el seu poble, Sallent. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Sallent juntament amb diverses entitats sallentines, han preparat un homenatge pòstum pel proper diumenge 25 d’abril de 2021.

Primerament, a les 11 del matí hi haurà un acte institucional amb la presència d’autoritats polítiques i culturals a la Fàbrica Vella. Després d’uns parlaments, s’inaugurarà una placa dedicada al Jordi Fàbregas al hall, i també es presentarà l’obra artística feta per en Quim Moya que donarà nom a la Sala 1 de la Fàbrica Vella, que passarà a dir-se “Sala Jordi Fàbregas”.

Seguidament a les 11.45 als voltants de la Torre del Gas, espai proper a la Fàbrica Vella, hi haurà una mostra de cultura popular en honor al Jordi tindrà lloc una mostra de cultura popular en honor al  Jordi, amb la presència dels Gegants i Nans de Sallent, el Gegants de l’Agrupació de colles de geganters de Catalunya (el Treball i na Cultura), Joana la Negra, El Maqui, l’esbart Vila de Sallent, l’esbart de Cabrianes, l’esbert de Cornet, els bastoners de Sallent, les Bruixes de Sallent i els Bandolers de Sallent.

Degut a les limitacions d’aforament, totes les entrades disponibles han estat exhaurides. Tot i això, des de les xarxes socials i diferents mitjans es farà ressó de l’homenatge a Jordi Fàbregas, compositor de diferents peces músicals de la imatgeria sallentina, i també del “Ball Nou” dels gegants de Catalunya.