Trobada dels 40 anys dels gegants Tinet i Maria de Navarcles.

febrer 10, 2022 in Uncategorized

 

Som als voltants de Sant Valentí i a les nostres contrades això és sinònim de Trobada de gegants

Com és habitual, les colles convidades començaran ha arribar a partir de les 9:30 del matí a l’Escola Verda, plantant els seus gegants a la pista poliesportiva.

A les 11:30 està previst iniciar la passejada amb la participació de 14 colles convidades, entre les que destaquem Vinaròs, del Baix Maestrat, i els gegants de Catalunya, portats per la colla de Tortosa, del Baix Ebre.

Aquest any el recorregut serà diferent dels habituals. Es passarà pel carrer Sant Bartomeu, seguint fins la Font Vella. A continuació es pujarà la Baixada de la Riera, passarà pel carrer Ample i finalitzarà a la plaça de la Vila, baixant pel carrer Catalunya. El detall del recorregut és el següent:

A les 12:30 s’arribarà a la plaça de la Vila, on plantaran totes les colles. A continuació es farà una petita de balls de les colles convidades, incloent els balls protocol·laris dels gegants de Catalunya i el ball conjunt Nocturn Blau. Tancarà la mostra de balls la colla de Navarcles, amb la música de La presó del rei de França i coreografia de la pròpia colla.

Com novetat destaquem la restauració dels gegants originals Tinet i Maria, gràcies a la feina de la Sessa Casserras, i s’ha renovat el seu vestuari, gràcies a la Dolors Caballero.

Per acabar us indiquem les 14 colles que participaran a la trobada de Navarcles:

  • Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya – Tortosa (Baix Ebre)
  • Avinyó (Bages)
  • Cardona – barri Nou (Bages)
  • Esquirol – Santa Maria del Corcó (Osona)
  • Manresa (Bages)
  • Manresa – Poble Nou (Bages)
  • Navarcles (Bages)
  • Pont de Vilomara (Bages)
  • Sallent (Bages)
  • Sant Fruitós de Bages (Bages)
  • Sant Joan de Vilatorrada (Bages)
  • Súria – Poble Vell (Bages)
  • Vilassar de Dalt (Maresme)
  • Vinaròs (Baix Maestrat)

Aquest diumenge, tothom cap a Navarcles per gaudir dels 40 anys del Tinet i la Maria!

No us ho perdeu!

XXXIX Trobada de gegants – Vila de Moià

juliol 30, 2021 in Uncategorized

-Aquest proper dissabte 31 de juliol, la Vila de Moià, recupera la seva tradicional trobada de gegants, després d’un any sense celebrar-se degut a la COVID-19.

Enguany la Colla Gegantera de Moià, ha treballat per tal d’adaptar la trobada a la normativa actual. A continuació us mostrem el programa d’actes, i també els grups participants.

Lloc: Escola Josep Orriols i Roca.

-A les 18.30 de la tarda, obertura de les portes de l’escola.

-A les 19.00 de la tarda, arribada dels convidats:

 

Colles convidades:

 • Cantonigros
 • Cassà de la Selva
 • Cercs
 • Els K + Sonen de Balsareny
 • Molins de Rei
 • Torà
 • Moià

 

 

2.10 anys dels gegantons de Joan i Mariona – Colla els  Els K+ Sonen de Balsareny: Mostra de balls de gegants. 

abril 28, 2021 in Uncategorized

Diumenge 2 de maig al finalitzar la darrera sessió. Tancament de l’aniversari celebrant la 8a. Trobada gegantera, aplaçada al 2021, a causa de la pandèmia.
A les 11.30 – Mostra de balls a la Plaça de la Mel.
A les 12.30- Mostra de balls a la Plaça de l’ Església.
Colles participants:
Avià
Puig-reig
Sant Joan de Vilatorrada
Santpedor
Balsareny – Els K + Sonen
Aforament limitat! Entrades disponibles properament a:

1. 10 anys dels gegantons de Joan i Mariona – Colla els  Els K+ Sonen de Balsareny: Exposició – espectacle de gegantons simbòlics d’arreu de Catalunya.

abril 28, 2021 in Uncategorized

1. 10 anys dels gegantons de Joan i Mariona – Colla els  Els K+ Sonen de Balsareny: Exposició – espectacle de gegantons simbòlics d’arreu de Catalunya. 
-Mig centenar de gegantons d’arreu de Catalunya arriben a Balsareny per quedar-s’hi, concretament des del 26 d’abril fins al 2 de maig, en motiu de la celebració dels 10 anys del Joan, el gegantó que homenatge a Mn. Joan Bajona, i la Mariona que representa a totes les dones que van fer créixer la indústria tèxtil a Balsareny. Un espectacle de 40 minuts que servirà per conèixer millor  tots els gegantons participants a la mostra.
-Colles participants:
-L’Arboç
.Arenys de Mar
.Avià
.Avinyó
.Badalona – La Faràndula
.Barcelona – Trinitat Vella
.Bellvís
.Caldes de Malavella
.l’Espluga de Francolí
.Lleida – Col•lectiu Cultural Cappont
.Manresa
.Manresa – Poble Nou
.Moià – Escola Pública Josep Orriols
.Navarcles
.Ripollet
.Sallent
.Sant Fruitós de Bages
.Sant Joan de Vilatorrada
.Sant Salvador de Guardiola
.Santpedor
.Súria – Poble Vell
.Terrassa
.Torà
.Vic
.Vic – Carrer de la Riera
.Balsareny – Els K + Sonen
Aforament limitat. Entrades a:

Festa Major de Balsareny – Sant Marc 2021

abril 21, 2021 in Uncategorized

-Balsareny podrà tornar a celebrar la Festa Major de Sant Marc, cal dir que l’any passat va ser un dels primers municipis que es va veure obligat a suspendre la Festa Major a causa de la crisi sanitària de la COVID-19. Enguany s’ha preparat un programa d’actes adaptat a les circumstàncies actuals. A continuació presentem els primers actes d’aquesta celebració.

-El Divendres 23 d’abril: A les 21 hores, a la Sala Sindicat, es realitzarà el pregó de Festa Major encapçalat pels gegantons Joan i Mariona, que enguany celebren els seus 10 anys. Per aquest motiu, la Colla gegantera Els K + Sonen, presentarà la renovació d’aquestes figures.

 

-El Diumenge 25 d’abril: A les 12 del migdia, després de la repicada de campanes, es realitzaran els balls tradicionals de Sant Marc amb la Cobla Principal de Terrassa, a la plaça de l’Església.

Cal dir que en aquest acte hi participaran les dues colles geganteres del municipi: La Colla de geganters de Balsareny, i la Colla gegantera Els K + Sonen de Balsareny. Concretament ballaran els gegants Marc i Maria; els gegants Bernat de Peguera i Blanca de Bell-lloc; i els gegantons Joan i Mariona.

Cal dir que les dues activitats tenen un aforament limitat. Les entrades estan disponibles al web de l’Ajuntament de Balsareny.