Festa Major de Balsareny – Sant Marc 2021

abril 21, 2021 in Uncategorized

-Balsareny podrà tornar a celebrar la Festa Major de Sant Marc, cal dir que l’any passat va ser un dels primers municipis que es va veure obligat a suspendre la Festa Major a causa de la crisi sanitària de la COVID-19. Enguany s’ha preparat un programa d’actes adaptat a les circumstàncies actuals. A continuació presentem els primers actes d’aquesta celebració.

-El Divendres 23 d’abril: A les 21 hores, a la Sala Sindicat, es realitzarà el pregó de Festa Major encapçalat pels gegantons Joan i Mariona, que enguany celebren els seus 10 anys. Per aquest motiu, la Colla gegantera Els K + Sonen, presentarà la renovació d’aquestes figures.

 

-El Diumenge 25 d’abril: A les 12 del migdia, després de la repicada de campanes, es realitzaran els balls tradicionals de Sant Marc amb la Cobla Principal de Terrassa, a la plaça de l’Església.

Cal dir que en aquest acte hi participaran les dues colles geganteres del municipi: La Colla de geganters de Balsareny, i la Colla gegantera Els K + Sonen de Balsareny. Concretament ballaran els gegants Marc i Maria; els gegants Bernat de Peguera i Blanca de Bell-lloc; i els gegantons Joan i Mariona.

Cal dir que les dues activitats tenen un aforament limitat. Les entrades estan disponibles al web de l’Ajuntament de Balsareny.