Trobada de grallers i assaig ball vocalia al Poble Nou de Manresa

març 15, 2010 in Activitats, Assajos

2a trobada de grallers del Bages


Dissabte 13 de març es va celebrar al Poble Nou de Manresa la 2a trobada de grallers del Bages, amb la participació d’una desena de colles. Concretament van assistir Artés, Manresa, Manresa – Poble Nou, Manresa – Xup, Moià, Monistrol de Montserrat – Viserta, Pont de Vilomara, Sant Fruitós de Bages, Sant Vicenç de Castellet i Súria.

A les 17:30 hores, ben puntuals, van arrancar les dues comitives del antic escorxador de Manresa, fent un parell de recorreguts pels carrers de la població, trobant-se de nou a la plaça de Crist Rei. Allà es van interpretar algunes músiques conjuntament, finalitzant amb la cançó “Derecho de admisión”, del grup Ska-P.
Podeu veure el vídeo en l’apartat d’actuacions de la videoteca.
http://www.youtube.com/watch?v=IY0is6G1Mqg

Posteriorment les dues comitives van continuar els seus recorreguts, fins arribar de nou a l’antic escorxador. Allà, cada grup de músics va pujar a l’escenari, per interpretar una cançó de lluïment, i es va acabar tocant conjuntament, de nou, “Derecho de adminsión”, entregant, per finalitzar la trobada, un record commemoratiu a cada un dels participant.

Tot seguit, dins d’una carpa, es va passar a fer diversos sortejos, amb molt sentit de l’humor, on el regal “estrella” i comú en gairebé tots era una colxoneta inflable, i a continuació es va servir el sopar, una bona tassa de caldo calent, pa i embotit, i de postres flam i iogurt, amb cafè i raig inclòs.

Després del sopar es van fer un nous sortejos, aquest cop jugant al bingo, i per finalitzar la festa, concert del grup Socs, que van animar a tots amb les seves cançons i balls fins ben passada la mitjanit.
Trobareu fotografies de la festa en l’apartat fotografies 2010.
http://picasaweb.google.es/bages.bergueda/ManresaPobleNou2aTrobadaDeGrallersDelBages

Assaig general ball de vocalia Bages Berguedà


Dissabte 14 de març, també al Poble Nou de Manresa, es va realitzar el darrer assaig general del ball, abans de la celebració de la trobada de vocalia Bages Berguedà. L’assaig es va realitzar amb gegants i música en directe. Va haver-hi una gran participació, amb les colles de Castellbell i el Vilar, Manresa, Manresa – Poble Nou, Manresa – Xup, Moià, Monistrol de Montserrat – Viserta, Montmajor, Navarcles, Pont de Vilomara, Puig-reig, Sant Fruitós de Bages, Sant Vicenç de Castellet, Santpedor i Vilada.

Cal destacar que, per primer cop, es va realitzar l’assaig de la introducció al ball. Es va fer servir la música creada per en Carles Rullo, de Gironella, per situar als gegants, amb l’ajuda d’una punta per parella, en la posició inicial per començar a ballar el Nocturn Blau. A banda, es va assajar també el Nocturn Blau, per acabar de polir alguns problemes.

L’assaig va anar molt bé, i es va combinar la feina amb bones dosis d’humor. Va haver un petit ensurt amb na Juani, de la colla de Santpedor, però per sort no es va tenir que lamentar res.

Podeu trobar el vídeo de l’assaig amb la nova introducció i el ball Nocturn Blau dins l’apartat de assajos coreografia Nocturn Blau de la videoteca.
http://www.youtube.com/watch?v=BRAApyPORhU

També trobareu un recull de fotografies dins l’apartat fotografies 2010.
http://picasaweb.google.es/bages.bergueda/ManresaPobleNouAssaigGeneralNocturnBlauCoreografiaIMusica

Diumenge 21, dins dels actes de la 13 trobada de vocalia, que es celebra enguany al Poble Nou de Manresa, tindreu ocasió de veure les novetats del ball. Us hi esperem.