Crònica Trobada de Gegants a Balsareny

abril 29, 2012 in Notícies

Text i fotografies: Colla de Geganters i Grallers de Basalreny

 

 

 

 

El passat dia 22 d’abril vam celebrar la onzena edició de la nostra trobada gegantera. Enguany la jornada va començar molt tapada i pintava malament, altre cop, com l’any anterior. Aquesta vegada però, no va ser així, un cop les colles van estar situades a la plaça de l’Església i va començar l’esmorzar, va sortir el sol. Amb les botifarres i la cansalada vam agafar forces i a dos quarts de dotze vàrem arrencar la cercavila per els carrers del poble, amb molta gresca i fal·lera, la qual l’obria la colla amfitriona de Balsareny, amb els quatre gegants, seguits d’Esparreguera, Navarcles, Ogassa, Cardona, Moià, Taradell, Sant Joan de Vilatorrada, Badalona (la Faràndula), Castellbisbal i la tancava la colla de Pineda de Mar, que aquesta tornava a visitar la població de nou, després de molts anys.

A la una del migdia les colles arribaren a la plaça de l’Ajuntament on hi havia al balcó, l’alcalde Jaume Rabeya, acompanyat dels seus regidors que presentaren a totes les colles participants, mentre aquestes anaven dansant al mig de la plaça. Finalment totes juntes a la plaça de l’Església vam fer la ballada general que va constar d’unes quatre o cinc peces tocades per tots els s grallers de les diferents colles.

 

Va ser una gran trobada que mai oblidarem, gràcies a totes les colles i tots els que l’heu fet possible i esperem tornar-hi l’any vinent.