Manresa, Festa de la Misteriosa Llum i Fira de l’Aixada 2014

febrer 17, 2014 in Activitats

La Llum

De nou arribem a mig febrer, i com cada any, el  dia 21, Manresa celebra les festes de la Llum. La celebració, rau en la llegenda que explica que una misteriosa llum provinent de Montserrat va irrompre pels vitralls de l’antiga església del Carme el 21 de febrer de 1345, fent que així es posés fi a l’entredit que pesava sobre la ciutat que havia estat excomunicada pel bisbe de Vic a causa del pas de la sèquia de Manresa per terres del bisbat. La sèquia canalitzà aigua del Llobregat des de Balsareny fins a Manresa i amb la seva construcció es va acabar l’escassetat d’aigua que patia la ciutat.

Els horaris son el següents:

  • A les 10:15h – Seguici d’autoritats, des de l’Ajuntament fins a l’església del Carme
  • A les 11:30h – Pujada del pilar de quatre a les escaldes del Carme
  • A continuació – Desfilada de la imatgeria de Manresa, acompanyant les autoritats del Carme a la plaça Major
  • Tot seguit – Tronada a la manresana a càrrec de Pirotècnia Igual, a la plaça Major. Ballada de Gegants, Nans, Àliga i Cavellets de Manresa. Ballada participativa del Ball del Rossinyol i del Ball de la Bolangera de Manresa,acompanyats per la cobla ciutat de Manresa.

Fira de l’Aixada :  23 de Febrer

Una de les activitats programades dins dels actes de la fira de l’aixada, és “Petits Històries Gegants”, a càrrec dels Geganters de Manresa, conviden a dues colles geganteres d’arreu per fer una mostra del seu ball i explicar la seva història.

Els horaris d’aquest petit espectacle són:

  • a les 11.30h – Petites Històries Gegants a la plaça Europa
  • a les 17.30h – Petites Històries Gegants a la plaça Europa

Enguany i participen les colles de:

  • Montblanc
  • Les Borges Blanques

 

 

També volem destacar que durant la representació del Misteri de la Llum, dels dies 20,22 i 23 a les 20.00h, hi participa l’Àliga de Manresa fent el seu ball de protocol.