Els Gegants de Sant Joan Despí nous hereu i pubilla del Baix

Dissabte 11 i diumenge 12 de novembre va tenir lloc la 24ª Trobada Comarcal del Baix Llobregat a Sant Joan Despí.Dissabte va tenir lloc a l’escola Francesc d’Assís de Sant Joan l’assaig del ball, primerament sense figures com ja fem habitualment a La Gralla i després amb els gegants. En acabar l’assaig els gegants es van guardar al poliesportiu de l’escola i va tenir lloc un sopar de germanor amb les colles participants.

Diumenge vam començar la jornada amb un magnífic esmorzar per prendre forces, més tard els gegants van anant prendre el seu lloc a la plantada davant de l’escola i als voltants de les 11:30 h la colla de Sant Joan iniciava la passejada pels carrers de la ciutat seguida de la resta de colles fins a arribar a la plaça de Catalunya, les colles van anar entrant a la plaça ballant al so de les gralles mentre eren presentades per megafonia.

Una vegada totes les parelles de gegants eren al seu lloc, els gegants de Sant Joan i els de Cervelló es van dirigir cap a l’escenari per fer el traspàs. Primerament en Josep María Jujol va rebre el medalló acreditatiu d’hereu del Baix Llobregat d’en Cinto de Cervelló i a continuació va ser el torn de les gegantes la Sra. Rosita va cedir la banda de Pubilla a La creació.

Amb els nous hereu i Pubilla del Baix Llobregat al davant, va començar el ball del Baix, en aquesta ocasió amb la participació de 14 parelles de gegants, cal destacar que la nostra colla va aportar dues parelles de gegants i que la música tant del traspàs com del ball va ser a càrrec dels Grallers de Casablanca.

Músics i portadors van fer una bona actuació davant el Centre Jujol – Can Negre una joia del modernisme, després de les felicitacions es va fer el lliurament de records als participats, sent molt emotiu quan Paco, cap de colla de Sant Joan va baixar de l’escenari per lliurar un exemplar del record al “mestre Pipas”, que durant molts anys ha estat encarregat dels assajos del ball comarcal.

La Trobada es va donar per finalitzada amb un ball conjunt i la bona notícia del fet que tenim assegurada la trobada pels dos pròxims anys a Olesa de Montserrat en 2024 i Pallejà el 2025.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de general i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *