XII Diada Antoni Messeguer

El dissabte 25 de maig a la tarda vam realitzar la XII Diada Antoni Messeguer, enguany amb la temàtica de gegants que representen fenòmens meteorològics. En aquest cas, ens visiten:

  • Els gegants de Montgat, l’Emili i la Caterina.
  • Els gegants de Sant Llorenç d’Hortons, el Rei Sol i la Mare Terra.
  • Els gegants de Castellar del Vallès, el Sol, la Lluna i l’Estel
  • Els gegants del barri del Pla de Bon Aire, el Gregal i la Brisa.

 

Vam iniciar la jornada amb una plantada dels gegants participants en la plaça del Vapor Ventalló, una posterior cercavila pels carrers del centre per finalitzar a la plaça vella amb uns lluïments de les colles participants. Vam comptar amb l’acompanyament musical de les Gralles de Viladecavalls durant tot l’acte. Vam finalitzar la jornada amb un sopar de germanor a l’Escola Pia, amb una paella realitzada per l’Hermandad de San José de Abrucena.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Fira Modernista 2024

El dissabte 11 i diumenge 12 de maig, es va dur a terme la XXI Fira Modernista. Hi vam participar durant els dos dies duent a terme diverses activitats. El dissabte durant tot el dia i el diumenge al matí, … Continua llegint

Més galeries | Deixa un comentari

Festa de la Santa Creu i presentació del llibre ”La fira modernista i els seus fotògrafs”

El diumenge 5 de maig se celebrà la Festa de la Santa Creu i l’Arbre de Maig, als voltants de la Sagrada Família de ca n’Aurell. La jornada va iniciar a primera hora del matí amb una ronda de lluïments de les colles participants: Bastoners de Terrassa, el Pep Panxut, el grup de Picaswing, les colles Amunt i Crits, etc. En acabar els lluïments, es va fer el Ball de la Coca i es va fer el reconeixement als padrins de la festa d’enguany. Abans d’entrar a l’església per l’eucaristia, es va fer la benedicció de la creu de terme i en finalitzar la cerimònia, dintre de l’església vam fer la catxutxa amb els gegants nous.

A la vegada, vam prendre part amb els Gegantons Modernistes, a la presentació del llibre ”La Fira Modernista i els seus fotògrafs”. Un llibre que es va presentar al Museu Tèxtil i que va ser liderat pel fotògraf Cristobal Castro.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Diada de Sant Jordi

El dimarts 23 d’abril vam prendre part de la Diada de Sant Jordi. Durant tot el dia vam ser presents al Raval de Montserrat amb la nostra paradeta i durant la tarda vam fer un lluïment al davant de l’ajuntament.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

14a Culturassa, la gran festa de la Cultura Popular de Terrassa

Aquest dissabte 6 d’abril, hem participat en la 14a Culturassa, organitzada per la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa. Vam ser-hi presents durant tota la jornada amb la nostra paradeta i els nostres gegants. A les 11 del matí vam participar en la cercavila amb alguns dels grups participants en la festa i a la tarda vam poder dur a terme el nostre lluïment en una plaça Primer de Maig plena a vessar.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Els bombers i les bomberes t’acompanyen a donar sang

El dissabte 9 de març durant tot el dia, els Bombers de Terrassa, van organitzar una jornada solidària per tal d’animar a la ciutadania a donar sang i així poder incrementar les reserves de sang de cara a Setmana Santa, una època en què les donacions baixen. Diversos grups de cultura popular van prendre part de la jornada i nosaltres vam participar amb els Gegantons Modernistes i les gralles de la colla.


Publicat dins de General | Deixa un comentari

III Trobada Gegants de les Fonts

El diumenge 3 de març al matí vam participar en la III Trobada de Gegants del barri de les Fonts. Vàrem poder comptar amb l’acompanyament musical de les Gralles de Viladecavalls. Gegants de les Fonts, gràcies per l’acollida, veïns. Tot i la inestabilitat meteorològica de primera hora del matí, vam poder realitzar la cercavila des del Passeig Lola Anglada, finalitzant a la pista poliesportiva on vam poder realitzar els lluïments finals i l’entrega de records!

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Assemblea General Ordinària ACGC

El dissabte 3 de febrer, vam participar en l’Assemblea General Ordinària de l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Carnestoltes 2024

Enguany, per carnestoltes vam participar en diversos actes. El dijous 8 de febrer vam participar en la festa de Dijous Gras. La jornada va iniciar a les 17h amb una concentració de grups participants en la plaça Vapor Ventalló, amb una posterior cercavila amb finalització al Recinte Firal on s’acaba la jornada amb un concert del grup infantil ”La dona del sac”. Els participants de la cercavila van ser els Gegants Bojos de Terrassa, els Diables de Sant Pere Nord, els Diables de Terrassa, els emissaris de la reina del carnestoltes i nosaltres.
En el nostre cas, vam participar amb uns gegantons creats per l’ocasió, anomenats Sal i Pebre, el gegantó de l’Antoni Messeguer amb una disfressa que fa al·lusió a la sequera i els gegantons Quet i Greta. Durant el concert, el grup va interpretar una cançó sobre els gegants i van convidar a tots els gegants presents a ballar. Durant la cercavila, vam comptar amb l’acompanyament musical de les Gralles de Viladecavalls.
El dimecres 14 vam prendre part de l’enterrament de la sardina, com cada any, portant el fantasma de la mort.


Publicat dins de General | Deixa un comentari

Assajos de músics i de figures

Des de després de Nadal, estem assajant tant com amb les figures com els músics, per preparar-nos per a la nova temporada!

Publicat dins de General | Deixa un comentari