30 Anys dels Gegants de Sant Climent de Llobregat

Els gegants de Sant Climent de Llobregat celebren aquest cap de setmana els seus 30 anys amb una trobada de dos dies amb 13 colles convidades, 5 de les quals són de fora de Catalunya. Hi participaran els gegants de Bergen op Zoom (Països Baixos), els de Villava-Atarrabia (Navarra), els de Maó (Menorca), els de Tuïr (Catalunya Nord) i els de Borja (Aragó). Les colles catalanes convidades són les de Peramola, Badalona, Falset, Sallent, Torroella de Montgrí, Masquefa, La Ràpita i Lleida.
Les colles de fora de Catalunya tindran el seu protagonisme la tarda de dissabte 17 de juny, amb una cercavila pels carrers de Sant Climent de Llobregat on presentaran els seus balls i les seves músiques. I després dels sopar popular, començarà un espectacle itinerant ‘Estem de festa!’ produït per les entitats culturals climentones en què faran una mostra dels seus balls típics, que s’acostumen a ballar per festa major, com el ball de mocadors, bastons, cireraires i el ball de gitanes, entre d’altres sorpreses.
La trobada completa de totes les colles serà diumenge 18 de juny, en què s’hi sumaran els gegants catalans convidats en representació de les diferents vegueries catalanes. L’objectiu és gaudir d’una mostra única de gegants d’arreu del territori català i dels seus balls. Després de la cercavila tots els gegants acabaran ballant a la plaça de la Vila amb un esclat de festa en què compartiran el ball ‘La climentona’ dels gegants de Sant Climent de Llobregat.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.