Trobada de Gegants 2023 a Castellterçol

Amb el juliol arriba la Trobada de Gegants de Castellterçol. El pròxim 15 de juliol a partir de les 17.30 h Castellterçol s’omplirà de gegants i gegantes d’arreu del territori. En Tallaferro i la Griselda, juntament amb el Colèric, el Sofista, el Poeta, el Viciós, el Savi i l’Enamorat, rebran totes aquelles colles que han visitat o visitaran durant l’any. Els convidats seran Navarcles, Moià, Lloret de Mar, Sarrià, La Garriga i Solsona.

La plantada serà a les 17.30 h, i a les 18 h començarà la cercavila. Aquesta canvia de recorregut. Es començarà a la plaça Vella per anar cap a la plaça Prat de la Riba, plaça Doctor Fargas, carrer del Mig, mirador de Can Dou, carrer de Baix, plaça Tresserres, carrer Sant Llogari, travessia Comas, carrer del Quadró i, finalment, plaça Prat de la Riba. Aquí serà on les colles mostraran els seus balls de lluïment.
Un dels plats forts de la jornada serà la presentació de les còpies i les restauracions dels nans. Fa uns mesos que els capgrossos dormen al Taller d’Escultura Casserras de Solsona. Allà és on es restauren les peces originals i se’n fan unes còpies per tal d’evitar que les figures més antigues pateixin cops i rascades.

No us perdeu cap acte dels que tenim preparats! Serà gegant! Fem-ho junts, per això demanem el següent:

  • Engalana el teu balcó, finestra o portal amb el domàs dels gegants.
  • Gaudeix de la festa i les figures.
  • Demanem a tots els veïns i veïnes que no estacionin els seus vehicles als carrers per on passarà la cercavila.

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *