Festival d’homenatge de l’associacionisme i la cultura popular a la figura de Paco Candel.

El passat 13 de desembre, el Grup de Geganters de Terrassa vam estar presents amb els Gegants Nous, Ramonet i Estefania, juntament amb aktres gegants com la Gegantona Núria Feliu i el Gegantó Paco Candel, en el marc dels actes commemoratius del 50è aniversari de la publicació del llibre “Els altres catalans”.

L’espectacle celebrat al Barcelona Teatre Musical va dur el nom “De Josep Anselm Clavé a Paco Candel”, a partir de dues trajectòries coincidents en la promoció social i cultural de les classes populars. Van participar múltiples entitats, entre elles la nostra colla gegantera.

Dins dels actes, es va fer difusió de que Terrassa serà al Setembre d’aquest any la XXX Ciutat Gegantera de Catalunya, explicant breument que representa aquesta gran festa i en què consisteix.

Clavé culturitzà els obrers del segle XIX, posant les bases de l’actual teixit associatiu. Candel, des de mitjans del segle XX, a partir de la proposta “Catalunya. Un sol poble” contribuí a la incorporació social dels nouvinguts. Des d’aquesta prespectiva, l’homenatge a Candel també és un reconeixement de la immensa tasca desenvolupada pel pròcer de les societats corals Josep Anselm Clavé.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.