Festa Major 2023

Abans de les vacances vam participar en la Festa Major. Vam realitzar diversos assajos oberts al Raval de Montserrat! Vam estar les dues setmanes prèvies a la festa assajant els balls que duríem a terme a la Festa Major!


El divendres de Festa Major, com és costum, durant el matí va venir la Miryam del Rio a pentinar el Robesa i la Pepona. Divendres a la tarda, vam participar en el ball de l’encesa del ciri. Des de fa dècades, el divendres de festa major a la tarda s’encén un ciri que vetlli perquè faci bon temps durant els dies de festa. Però recentment, a aquest acte se li ha afegit el seu ball propi, format per 4 danses diferents i que en són pròpies de les 4 parelles que hi participen: el ball de plaça de l’esbart egarenc, la Tereseta dels Nans, el Vals Jota dels Gegants i l’Estapera de Treure Ball. En el nostre cas van participar el Guim Comasòlivas i l’Alba Martínez. A les vuit del vespre, vam participar en els actes d’inici amb les tres parelles municipals, juntament amb el Drac, els Bastoners, els Nans i l’Àliga. Els balls que vam realitzar són:

  • Ball nou –> Gegants Vells: Robesa (David Moreno) i Pepona (Ivan Gil)
  • Vals Jota –> Gegants Nous: Ramonet (Sergi Caravaca) i Estefania (Sergi Sans)
  • Ball Rodó –> Gegantons Modernistes: Magí (Sandra Prous) i Roseta (Mireia Vidiella)
  • Valset Valencià –> Gegants Vells: Robesa (David Moreno) i Pepona (Aniol Galí); Gegants Nous: Ramonet (Ivan Gil) i Estefania (Susi Moreno).


Dissabte a la tarda, com és habitual, vam participar en la gran cercavila de festa major, fent uns lluïments finals a la plaça vella, que era plena de gom a gom. En finalitzar vam realitzar un parell de balls a la torre del palau amb els Gegants Nous i el gegantó de l’Antoni Messeguer. Enguany en aquest espai estava ubicada la Taifa, l’espai alternatiu de cultura popular.

El lluïment que vam realitzar a la Plaça Vella va ser el Valset Valencià, ballat per Gegants Vells: Robesa (David Moreno) i Pepona (Aniol Galí); Gegants Nous: Ramonet (Ivan Gil) i Estefania (Susi Moreno); Gegantons Modernistes: Magí (Sandra Prous) i Roseta (Mireia Vidiella); Antoni Messeguer (Alba Martínez) i Maneló (Guim Comasòlivas). La nostra participació en la cercavila amb les tres parelles de gegants municipals, afegint el Maneló i el Gegantó de l’Antoni Messeguer, va ser possible gràcies als geganters de la pròpia colla i els geganters de colles foranies que van venir a col·laborar amb nosaltres de manera desinteressada.


El diumenge de Festa Major, vam fer el nostre ball més protocol·lari, amb les dues parelles de gegants. Va ser ballat per Gegants Vells: Robesa (David Moreno) i Pepona (Aniol Galí); Gegants Nous: Ramonet (Mònica Torrecilla) i Estefania (Susi Moreno)


Per finalitzar la nostra participació en la festa, la canalla de la colla va fer-nos gaudir de valent en la cercavila infantil pel parc de Vallparadís.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.