Els nostres balls

Ball dels Gegants d’Iluro

Autor de la música:  Albert Barranchina (El Pastoret)

Autor de la coreografia:  Albert Abellán i  la colla gegantera d’Iluro

Petita descripció:  Aquest ball, es va estrenar l’any 2010, en motiu del 20è Aniversari dels gegants, quan es va celebrar per primer cop, la Mostra de Balls de Gegants de Mataró. És un ball solemne que només han ballat un cop les dues parelles de gegants a la vegada, en motiu de l’estrena de les rèpliques l’any 2015. Es balla sovint en ocasions especials o quan la colla ho troba oportú.

 

Vila

Autor de la coreografia:  Oriol Roy i la Colla Gegantera d’Iluro.

Petita descripció:  Es va estrenar l’any 2018 i és un ball alegre pels gegants nous. És el ball que es fa avui dia als diferents pobles i ciutats d’allà on anem.


El tramvia de Mataró – Ball de l’Iluret

Autor de la música: Popular tradicional amb arranjaments de Gerard Floriach.

coreografia:  Els membres més petits de la colla.

Petita descripció:  Es va estrenar l’any 2018 i és un creat a partir d’una cançó molt tradicional mataronina, el Tranvia de Mataró.


Pupurritó for Freta – Ball d’en Freta

Autor de la música: Pupurri de cançons tradicionals catalanes arranjades pels músics de la colla.

Autor de la coreografia:  Els membres més petits de la colla.

Petita descripció:  Es va estrenar l’any 2021 i és una composició dels músics de la colla on es barreja diverses cançons tradicionals catalanes.


Ball del Fretaversari – Ball de tres

Autor de la música:  Paula Benito i Anna Champer amb la col·laboració d’altres músics de la Colla.

Autor de la coreografia: Salma Belarhzal i Jaume Ribas amb la col·laboració dels membres més petits de la Colla i Kenai Goerlich.

Petita descripció:  Es va estrenar el 26 de novembre de 2022 amb el motiu del primer aniversari del nostre gegantó, en Freta. Representa la dinàmica familiar entre els pares, l’Alarona i l’lluro, i en Freta, el seu fill.
La música ens sorprèn amb una barreja de vals-jota i rumba, una combinació poc habitual en balls de gegants. Ja veureu que l’enllaç entre les dues ens recordarà a un ball molt especial pels nens i nenes de la nostra ciutat!!!