La nostra música

Tot i la gran tradició del flabiol a la nostra ciutat, la nostra colla ha estat sempre acompanyada per gralles i tabals.

Per la colla han passat molts i diversos grups de grallers que s’han anat renovant generacionalment, pels nostres músics han passat persones tant il·lustres com el mateix periodista Espartac Peran.

SONY DSC

Músics d’Iluro – 31 de Gener de 2016

L’afinació de les nostres gralles i la forma de tocar-les ha anat canviant al llarg dels anys. Ara mateix els nostres grallers toquen a afinació de 415 i amb gralles de diferents constructors i fustes.

Pel que fa la percussió de la nostra colla també ha anat canviant al llarg dels anys, hem tingut caixes, tabals, bombos… però ara mateix als nostres grallers els acompanya un tabal de llautó, la percussió més tradicional per a acompanyar gegants, i un o dos tabals fondos.

A més, des del 2010, el nostres gegants ballen el Ball de Gegants d’Iluro, una composició feta expressament per a nosaltres per el mestre compositor Albert Barranchina, des d’aleshores, els nostres grallers la interpreten cada cop en que hi ha quelcom especial.

X Mostra de Balls – 6 de juliol 2019

 

Una resposta a La nostra música

  1. Xavier O. diu:

    Sens dubte els grallers d’Iluro son un referent musical a Mataró, el Maresme i m’atraveixo a dir gran part de la província de Barcelona

    Seguiu així!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *