VII Mostra de Grups Folklòrics

Un any més la Festa Major de Sant Climent ha sigut el punt de trobada d’una desena de colles de cultura popular vingudes d’arreu del nostre país. Per primera vegada, la Mostra de Grups Folklòrics es celebrava de forma independent a la Trobada de Gegants.

Mantenint l’estructura de l’edició anterior, la Mostra va començar amb una Passada Matinal de la Banda de Música de Cardona. A partir de les 11 del matí gaudíem de la bona música dels diferents grups que acompanyaven les colles participants a la Mostra. Seguidament, la Mostra de Balls centrava l’atenció de tothom al centre de la Plaça, on les diferents comparses participants van mostrar-nos el seu bo i millor. Acabada la Mostra la festa ocupava alguns carrers de la vila, per acabar de nou a la Plaça on, després d’uns breus parlaments, l’Esclat posava fi a la festa.

Enguany les colles participants a la Mostra han sigut els Gegants Nous de Molins de Rei, els Gegants Negres i la Mulassa de Reus, el Boc de Can Vernet de Sant Cugat del Vallès, el Ball de Bastons del Casc Antic de Barcelona, els Capgrossos de Premià de Mar, el Ball de Panderos del Vendrell, la Moixiganga de Lleida, les Cotonines de Vilafranca del Penedès, els Falcons de Vilanova i la Geltrú, i com no, els amfitrions, els Gegants de Sant Climent de Llobregat, acompanyats per la Banda de Música de Cardona.

A la Mostra de Músics hi van participar el flabiolaire Pau Benítez, la Mitja Cobla dels Panderos del Vendrell, els Grallers de la Peixateria Vella, els Grallers Clau de Mar, els Grallers de la Moixiganga de Lleida, els Grallers Xalocs, els Grallers “Els Ginjolers” i la Banda de Música de Cardona.

Vídeo de la Mostra de Balls, enregistrat per “Els Gegants Som” (www.elsgegantssom.org):

Us deixem un recull d’imatges a càrrec de Joan Moreno:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *