XVII Trobada de Gegants – Homenatge a Joan Amades

Any Amades

Sant Climent de Llobregat acollí el passat 20 de Juny una diada molt especial en motiu de la celebració durant tot aquest any de l'”ANY AMADES”.

Dintre de la XVII Trobada de Gegants i Capgrossos, Sant Climent de Llobregat va retre homenatge a aquesta insigne figura cabdal en la conservació i recuperació de tantíssimes tradicions i costums catalans. La trobada d’enguany acollí una àmplia mostra de la cultura tradicional i popular catalana, amb gegants, capgrossos, dracs, bestiari entre d’altres mostres de l’imatgeria festiva, diables i balls populars. Tots ells amenitzats per grallers, timbalers, i d’altres formacions musicals.

La festa va començar amb tot un seguit d’activitats, jocs i tallers per a la mainada organitzats pel Centre d’Esplai “El Quirro Blau”. Pels volts de les 7 de la tarda començaven a arribar els primers participants a la trobada, mentre la gent de la Colla de Geganters i Grallers de Sant Climent de Llobregat oferien un seguit de tallers amb els gegants de Sant Climent com a centre: dibuixos, retallables i puzzles, ademés de la possibilitat de portar els capgrossos o la Llúcia, per aquells més atrevits. A les 8 del vespre, amb totes les colles ja presents, va començar la mostre de balls, on vàrem poder gaudir d’un seguit de balls de gegants, capgrossos, bèsties de foc, cavallins, bastoners i ball de gitanes. Al finalitzar l’acte, van aparèixer en Climent i la Roser, els gegants de Sant Climent, amb una arribada teatralitzada que convinà el diàleg entre els dos gegants, el ball i la música i finalment la presentació de l’acte. Seguidament, i després de l’encesa dels diferents elements de foc que ens visitaven, va començar una passejada nocuturna amb torxes pels carrers de la vila per retrobar-nos altre cop a la Plaça de la Vila on, després de l’entrada de tots els participants i d’un lluit ball final, els Fomarians Diables de Sant Climent ens van oferir un ufanós castell de focs, des del terrat de la Casa de la Vila.

Malgrat els núvols que durant tota la tarda van amenaçar, el temps va aguantar bé i va permetre la celebració d’aquesta diada festiva on es van reunir grups folklòrics de diferents vessants de la cultura popular catalana. Volem agrarir la seva participació a tots ells: colles geganteres de Begues, Mollet del Vallès, Poble Nou de Manresa i el Prat de Llobregat, Capgrossos de Capellades, Bastoners d’Esplgues de Llobregat, Companyia General del Foc de Gavà, Drac de Sant Just, Geganters i Bestiari de Parets del Vallès, Cavallins de Montornès del Vallès i Ball de Gitanes de Santa Eulàlia de Ronçana.

També agrarir el seu suport i col·laboració a l’Excel·lentíssim Ajuntament de Sant Climent de Llobregat, al Centre d’Esplai “El Quirro Blau” i a Fomarians Diables de Sant Climent, així com a tots els climentons i climentones que van participar en l’acte i a tots els qui vàreu ser presents.

VEURE RECULL FOTOGRÀFIC

VIDEOS DE LA JORNADA


Colla de Geganters i Grallers de Sant Climent de Llobregat