XVIII Trobada de Gegants i II Mostra de Grups Folklòrics

El passat 20 de novembre va tenir lloc, i dins dels actes de la Festa Major, la XVIII Trobada de Gegants i la II Mostra de Grups Folklòrics a Sant Climent de Llobregat. Malgrat el fred i l’alta humitat que ens van acompanyar, la jornada es va poder desenvolupar segons el programa d’actes previst. Una mica abans de les 5 de la tarda, ja van començar a arribar les primeres colles. La plantada de gegants, capgrossos i bestiari, que es va allargar fins les 6 de la tarda, va anar acompanyada amb un seguit de tallers i jocs que els més petits van poder gaudir. Una mica abans de les 6, una curta cercavila de grallers va donar l’inici als actes previstos. A l’arribar de nou aquesta a la Plaça de la Vila, van fer acte de presència en Climent i la Roser, els nostres gegants, els quals després d’una lluïda balladeta, van donar pas a la Mostra de Balls, presentada i amenitzada pels nostres capgrossos, el Sol i la Lluna.

Acabada la mostra de balls, l’encesa dels elements de foc va precedir la passejada que va recorrer alguns dels carrers de la nostra vila, amb la participació de tots els gegants, capgrossos, bèsties i balls populars participants a la trobada. Acabada la passejada, vem poder gaudir d’un ball conjunt, i d’una nova encesa dels elements de foc, que culminà amb la traca que posà el punt i final a la festa.

Volem agrair la participacio de tots els grups participants: els geganters de Sant Vicenç dels Horts, Associació Delta del Prat de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Collbató, Infercel de Montornès del Vallès i el Prat de Llobregat; capgrossos de Vilafranca del Penedès; Cuc de Molins de Rei; Lluert i Timbalers de Castellvell del Camp; Ball de Gitanes i Ball de Bastons de Lavern. I com no, tots els climentons i climentones que veu sortir a la plaça o als carrers del poble a gaudir d’aquest acte.

Al següent enllaç trobereu un extens reportatge de la festa:

http://www.youtube.com/watch?v=JvRsrKRxsCY http://www.youtube.com/watch?v=IfeTztq-OCs&feature=related

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *