Se sap que, en un origen, les festes del carrer de Sant Joan i les del carrer de Sant Pere se celebraven de forma separada. En un principi, les festes del carrer de Sant Joan incloïen també a la celebració la plaça del Bo-Bo, que actualment celebra la seva festa amb els carrers Viserta i Manresa, i el carrer del Pont amb la plaça de Joan Carles Amat, que van annexionar-se a les festes del carrer Balmes quan es van començar a celebrar, de forma independent, l’any 1989. El carrer de Sant Pere, però, celebrava la seva festa amb la plaça de l’Església, la de la Font Gran i els carrers de la Font i Trinitat. A partir de l’any 1976, i amb el ressorgiment general a Monistrol de la celebració d’aquestes celebracions de caràcter popular i veïnal, ambdues festes es fusionaren i començaren a celebrar-se de forma conjunta.
Molt probablement l’any 1977, malgrat la manca de fonts documentals i gràfiques que pugui corroborar-ho, els responsables de la festa adquiriren a Barcelona una comparseria de dotze cabeçuts procedents dels tallers “Artesanía Mirete” de Múrcia i “Aragonesa de Fiestas” de Saragossa. Dels procedents del taller murcià podem comptar-ne cinc, els quals representen un dimoni, un basc, un “manyo”, un negret i un ratolí. Els altres set, provinents de Saragossa, representen un soldat, una calavera, un ànec amb una gorra, un alegre pollet amb un barret de copa, un mexicà amb un antifaç, el mític “Popeye” i un dels set nans, en “Mudet”, del film “Blancaneus i els set nans” de la companyia “Disney”.
Aquests cabeçuts deixaren de sortir a les festes del carrer quan el seu barri deixà de celebrar-les, després de l’última edició que feren, l’any 1982. Després, en una data que ens és difícil de precisar, se’n féu cessió a l’escola Sagrat Cor de Jesús que administrava aleshores la Comunitat de les Reverents Germanes Dominiques de l’Anunciata i que avui porta la fundació educativa FEDAC. Aquest centre ha fet ús dels cabeçuts en alguna de les festes que celebra, especialment, la de Carnaval. La direcció del centre féu regal de dos cabeçuts, l’ànec i en “Popeye” a una de les seves treballadores, Roser Rosset, qui anys després entregà el de l’ànec a l’Associació de Veïns A.F.U.M., qui el custodia avui dia. Els altres cabeçuts segueixen custodiant-se a l’escola FEDAC i resten inactius.