Sant Climent de Llobregat presenta candidatura per acollir la Ciutat Gegantera de Catalunya 2018

festa_major_hivern_0345_redimensionar - copia(1)Des de la colla gegantera de Sant Climent de Llobregat, conjuntament amb el nostre Ajuntament, vam presentar el passat desembre, candidatura per ser proclamats Ciutat Gegantera de Catalunya 2018, amb un projecte innovador que proposa un nou model de festa basat en la representativitat del món geganter en front de la quantitat, però sense perdre els orígens i objectius d’aquesta festa: esdevenir un punt de referència de la cultura popular catalana, una aparador del món geganter i una festa oberta a tots els geganters i geganteres.

A Sant Climent de Llobregat, el 2018, farà 25 anys que gaudim d’uns gegants propis, que al llarg d’un quart de segle, han esdevingut un referent de les festes locals, i elements indispensables de la Festa Major. El 2018 és doncs, un any de celebració. O millor dit, de celebracions. Celebrarem els 25 anys dels nostres gegants, però també els 10 anys de la proclamació de Sant Climent de Llobregat com a Ciutat Pubilla de la Sardana, la 10a edició de la Mostra de Grups Folklòrics, i per la Festa Major, el 5è aniversari del Ball de Gitanes, que forma part de la nostra entitat. Creiem que cal celebrar el bon estat de forma de la nostra cultura popular, no només mirant el que hem aconseguit, sinó també amb els ulls posats en el futur, per consolidar-la i aconseguir que perduri i esdevingui símbol d’identitat climentona. I des de la colla de geganters, hem cregut que la millor manera de celebrar-ho, és demanant el reconeixement de la nostra tasca esdevenint Ciutat Gegantera de Catalunya.

IMG_7509Ser proclamats Ciutat Gegantera de Catalunya serà un reconeixement a la tasca realitzada, i un encoratjament a seguir treballant en pro de la nostra cultura. Però també serà un gran honor i una responsabilitat, representar durant tot un any el món geganter català, custodiant i fent ballar per ciutats i viles en Treball i na Cultura, els gegants de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.

Som una colla petita, d’un poble petit, però fem una aposta clara per un model d’entendre el fet geganter des de la responsabilitat, el respecte, el coneixement i l’estima de la cultura popular d’arrel tradicional catalana i el que aquesta representa. La nostra candidatura pretén proposar un canvi de model de la Ciutat Gegantera de Catalunya, fent que els actes centrals d’aquesta esdevinguin un referent qualitatiu i de representativitat del món geganter català, un aparador de la nostra cultura popular i un element d’estímul per a totes les colles geganteres del país per fer del món geganter un element de referència de la cultura tradicional catalana.

Són aquests els motius que ens mouen a presentar la nostra candidatura per què Sant Climent de Llobregat sigui proclamada Ciutat Gegantera de Catalunya 2018, i des d’aquestes línies volem demanar-vos el vostre suport per a fer-ho possible.

El proper dissabte 4 de febrer, a Sant Feliu de Llobregat, es celebrarà l’Assemblea General Ordinària de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, on les colles geganteres sòcies de l’Agrupació podran decidir si el nostre projecte esdevé una realitat.

Estem convençuts que, amb l’ajuda i complicitat dels climentons i climentones, i la confiança de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, podem assolir aquest repte.

Atentament,

 Geganters de Sant Climent de Llobregat

festa_major_hivern_0857_panoramica_redimensionar

Quant a Geganters i Grallers de Sant Climent de Llobregat

La Colla de Geganters i Grallers som una entitat cultural que potencia i manté el fet geganter a la nostra població, de de 1993.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Sant Climent de Llobregat presenta candidatura per acollir la Ciutat Gegantera de Catalunya 2018

  1. Magda Bordas diu:

    Faré ressó!!! Estimo aquest poble, hi tinc arrels. Endavant i molta sort. Us mereixeu aquest reconeixement!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *