Solemne processó del Corpus Christi

El passat 26 de juny la Vila de Monistrol de Montserrat va celebrar com és tradició i costum la Solemnitat del Cos i la Sang de Crist, coneguda popularment com a Corpus Christi. De bon matí les diferents persones i entitats es reuniren a la parròquia, on després de les respectives oracions d’acció de gràcies es procedí a iniciar la confecció de catifes de flors i altars pels carrers del casc antic.

La colla de geganters i el carrer de Viserta va aixecar el seu altar a la placeta d’en Julià Fuchs a l’encreuament dels carrers Viserta, Manresa i del Puig. La plaça quedà molt ben guarnida, la barana amb el seu domàs vermell, la catifa representativa de l’Anyell i l’altar dedicat a l’Immaculada Concepció custodiat pels gegants de Viserta.

Després de l’ofici s’inicià la processó que en arribar a l’indret on hi havia la capella de Viserta passà per sota una pluja de pètals de rosa en homenatge a Jesús Sacramentat present a la Custòdia.

Quant a Viserta

Els Gegants de Viserta foren estrenats l'any 1914 durant les festes de carrer que el veïnat de Viserta celebrava per la Capvuitada de Corpus Christi. La seva tradició, segons fonts orals, es recula a mitjans del segle XIX.
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *