Festa del carrer Viserta 2015

Ja arriben de nou les Festes del carrer Viserta! Enguany aquest cap de setmana, els dies 11 i 12 de juliol i diumenge vinent dia 19 és festa grossa al carrer del Sac i ho és amb els actes festius que des de la Comissió de Festes s’han preparat per la festivitat.

Com és tradicional els gegants de Viserta presidiran tots els actes més tipics de la celebració destacant la passada de diumenge per acompanyar als Quatrers, els nens amb els Pans Beneits i el veïnat per anar i tornar d’Ofici.

No deixeu de visitar aquesta celebració, l’única Festa del Carrer que es manté a Monistrol, que es recula a temps immemorials i és part del nostre record i el dels nostres avantpassats que sentien gran estimació envers aquesta festa.

Perquè no perdeu detall de cap dels actes que celebrem aqui teniu el programa d’actes de la festa del carrer:

 

Dissabte 11- 12:00 h des del campanar: Repic de campanes.- 17:00 h des de la pl. de l’Era: Cercavila de faràndula infantil.- 17:30 h a la pl. del Bo-Bo: Presentació dels actes del 25è aniversari de l’Esbart Monistrol Dansaire.- Seguidament: Jocs infantils, berenar i entrega de làmines del Concurs de Dibuix Ràpid Infantil.- 21:00 h a la pl. dels Gegants: Sardinada popular.- 23:00 h a la pl. dels Gegants: Gran Ball de Vetlla amb el conjunt “Duet Solistes”.
Diumenge 12- 09:00 h a la pl. de Julià Fuchs: Xocolatada popular.- 10:30 h des de la pl. de l’Era: Tradicional Passada amb els Gegants, Nans i Quatrers.- 11:30 h a l’Església Parroquial: Santa Missa i Benedicció dels Pans Beneits.- Seguidament a la pl. de l’església: Ball dels Gegants de Viserta, Passada fins a la pl. dels Gegants i repartiment de premis del Concurs de Dibuix Ràpid Infantil.- 18:00 h a la pl. de l’Era: Plantada de gegants.- 18:30 h des de la pl. de l’Era: Passada amb els convidats a la trobada de gegants.- 20:00 h al Pla del Cremallera: Mostra de balls de gegants.
Diumenge 19- 20:00 h a la Sala d’Art i Esplai: Obra teatral “Viserta o el carrer del Sac”.

 

 

 

No hi falteu, aquest cap de setmana teniu cita amb els Gegants de Viserta!

Quant a Viserta

Els Gegants de Viserta foren estrenats l'any 1914 durant les festes de carrer que el veïnat de Viserta celebrava per la Capvuitada de Corpus Christi. La seva tradició, segons fonts orals, es recula a mitjans del segle XIX.
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *