Processó de Corpus Christi 2017

El proper diumenge dia 18 de juny els Gegants Vells de Viserta encapçalaran, com és costum, la Processó General de Corpus Christi.

IMG_20160529_132135Els actes festius de la jornada s’iniciaran de matí a les 10 amb el festiu repic de campanes. La Santa Missa començarà a les 11 i seguidament es farà la Processó pels carrers de Monistrol on es passejarà el Santíssim Sagrament en la custòdia gòtica d’argent daurat, propietat de la parròquia, realitzada per Guillem Druell a caball dels segles XV i XVI.

El recorregut serà, com l’any passat, pels carrers de Sant Pere, Manresa i Julià Fuchs fins arribar a la plaça dels Gegants. Durant la processó es faran diverses estacions al Santíssim Sagrament i arribats a l’altar aixecat a la plaça dels Gegants es farà la benedicció del terme municipal.

Un cop retornada la processó a l’església i acabats els Oficis Divins es farà a la plaça de l’església el “Ball dels Gegants de Viserta”.

Quant a Viserta

Els Gegants de Viserta foren estrenats l'any 1914 durant les festes de carrer que el veïnat de Viserta celebrava per la Capvuitada de Corpus Christi. La seva tradició, segons fonts orals, es recula a mitjans del segle XIX.
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *