Festes del Carrer Viserta 2017

IMG_5496Ja s’apropa la Festa del Carrer Viserta. Aquesta festa tan antiga, la referència més antiga de la qual es recula l’any 1834, és esperada durant tot l’any pels monistrolencs, especialment els d’aquest barri. És una festa que uneix al veïnat, els aplega i els recorda que formen part d’una mateixa família. Els gegants, propietat dels veïns, són el símbol inequívoc de la distinció i la unitat d’aquesta petita comunitat que ja al 1914 i durant moltes dècades ha fet un sacrifici comú volent preservar aquesta tradició tan bonica.

Enguany la Festa del Carrer s’escau els dies 8 i 9 de juliol. Com a novetats cal destacar la participació del jove Mag Sergio. Els demés actes són els tradicionals de les dues jornades.

Dissabte els protagonistes seran els cabeçuts del carrer Manresa ensems amb la mainada. Diumenge però és el dia dedicat a la tradició realitzant la típica passada dels Gegants de Viserta per acompanyar els veïns i els Quatrers a la Santa Missa. També hi participaran els infants que portaran coques o “pans beneits” per a beneir durant la cerimònia. A la tarda els gegants visertencs compartiran protagoniste amb els  demés gegants convidats a la festa durant la cercavila del vespre, que és hereva de l’antiga passada que es feia per anar a Completes i a Processó. Els actes de la celebració es clouran amb una gran ballada oferta pels gegants a tot el públic assistent, diumenge a les 8 del vespre.

Us facilitem aqui mateix el programa d’actes. No manqueu a la cita!

programafestesdelcarrer2017amblletra

Quant a Viserta

Els Gegants de Viserta foren estrenats l'any 1914 durant les festes de carrer que el veïnat de Viserta celebrava per la Capvuitada de Corpus Christi. La seva tradició, segons fonts orals, es recula a mitjans del segle XIX.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *