Arriba la V Mostra de Balls de Gegants de Mataró!

Un any més arriba la primera setmana de Juliol i amb ella la Mostra de Balls de Gegants de Mataró, una mostra que enguany arriba a la seva cinquena edició havent-se ja consolidat com un dels actes geganters més importants de la ciutat. Recordem amb il·lusió antigues edicions on ens han visitat els Gegants de Catalunya, els Gegants de Vilafranche de Conflent (França), Orduña (País Basc), Campos (Illes Balears) i els gegants de la ciutat de Mataró, la Família Robafaves, així com una quarantena de colles més vingudes de contrades de tota Catalunya.

Com cada any, l’acte començarà a les 18h a la Plaça Santa Anna, on els gegants restaran exposats per a que petits i grans els puguin admirar. Aquest any, a més, altres entremesos festius de la ciutat prendran la plaça, com el ball de gitanes que faran una demostració de les seves danses. A continuació, a les 18:30 aproximadament, els gegants pujaran, de forma ordenada i fent una mostra de balls de cercavila, la Riera amunt fins arribar a pl. de l’Ajuntament.

Un cop arribats a la Plaça de l’Ajuntament i havent fet la seva entrada els amfitrions de la Colla Gegantera d’Iluro, l’Iluro i l’Alarona, començarà la Mostra de Balls, el que es considera l’acte central, les colles convidades faran els seus balls propis, alguns dels quals rarament es veuen fora de la seva població, la mostra acabarà amb el “Ball dels Gegants d’Iluro” interpretat i ballat per la Colla Gegantera d’Iluro i el sorteig d’una panera entre els assistents.

Acte seguit, quan s’hagin recollit les més de mil cadires que hi haurà col·locades a la plaça, els gegants pujaran ballant en comitiva tot dansant fins a la Plaça Espanya on l’acte ja haurà clos.

Aquest any ens acompanyaran colles vingudes de tota Catalunya, comptarem amb els Capgrossos de Sant Quintí de Mediona, els gegants de l’ACF de Sant Feliu de Llobregat i de Martorell, els gegants i capgrossos de Caçà de la Selva, els gegants de Vilassar de Mar, d’Òrrius i d’Alella, els gegants i gegantons de Castellbisbal i Santa Perpètua de la Mogoda i, com no, els gegants amfitrions de la Colla Gegantera d’Iluro de Mataró, L’Iluro i l’Alarona, acompanyats pels capgrossos Iluret i Pere Roig el Fuster i els músics.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *