La colla gegantera d’Iluro guanya el 3r premi en el I Concurs Nacional de Balls de Gegants

El passat diumenge 5 de Juny la colla gegantera d’Iluro de Mataró va obtenir la tercera posició en el primer Concurs Nacional de Balls de Gegants organitzat per l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya. L’acte es va celebrar a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm a Barcelona, amb la presència del conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila.

És el primer cop que s’organitza un esdeveniment com aquests i va ser capaç d’aplegar fins a deu colles del territori català. El primer premi va ser pels gegants de l’Arboç (valorat en 450 €) i en segon lloc, la colla gegantera de Parets del Vallès.

Ball dels gegants d’Iluro durant el concurs

Un jurat va valorar les diverses actuacions fixant-se no només en l’execució del ball i la música sinó també, en la peça musical i en la coreografia en si.

Actualment la colla gegantera d’Iluro organitza cada any la Mostra de Balls de gegants, que a part de realitzar el seu ball, rep una vintena de figures d’arreu del territori. L’acte, enguany, se celebrarà el pròxim 2 de Juliol.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *