Els gegants de l’Agrupació seran presents als actes del 20è aniversari

La Junta Directiva de l’Agrupació va aprovar la participació d’en Treball i na Cultura, els gegants de l’Agrupació, als actes dels 20 anys dels gegants de Sant Climent. Aquests actes s’allargaran durant tot el cap de setmana del 15 i 16 de juny. Concretament, comptarem amb la presència i els balls de la imatgeria de l’Agrupació durant la V Mostra de Grups Folklòrics que tindrà lloc dissabte 15 de juny per la tarda, i a l’espectacle-mostra de balls “El Cicle Festiu de l’Any” dedicat a l’insigne folklorista Joan Amades, i a la seva obra capdal, el Costumari Català.

ELS GEGANTS DE L’AGRUPACIÓ

Els gegants de l’Agrupació, també coneguts com els gegants de Catalunya, representen dos dels valors capdals del nostre país: el treball i la cultura. Aquests gegants, obra de Manel Casserras i Boix, van ser estrenats l’1 de maig de 1988 a Montserrat, i des d’aleshores han participat en diferents esdeveniments geganters importants tant a dins com a fora del territori català. Els gegants de l’Agrupació tenen limitades les seves actuacions a sis sortides l’any, que són triades per la Junta Directiva de l’entitat a partir de les peticiona rebudes, i són portats per la colla que ostenta el títol de Ciutat Gegantera. Acompanyant en Treball i na Cultura, hi seran en Pau i l’Alegria, i l’Estiu, la Primavera, l’Hivern i la Tardor, els gegantons i capgrossos de l’Agrupació, respectivament, que completen la comparsa.

ANTECEDENTS

En Treball i na Cultura han estat en un sola ocasió a la nostra vila. Va ser en motiu de la IV Trobada de Gegants de Baix Llobregat que es va celebrar a Sant Climent el darrer cap de setmana d’octubre del 2001. En aquesta trobada es va realitzar un homenatge a l’insigne geganter del Prat Joan Sanahüja, qui complia 50 anys d’ofici en el món dels gegants. És per aquest motiu que en Treball i na Cultura van participar en aquesta trobada, on van dedicar el seu ball, el “Ball de l’Aniversari” a en Joan Sanahüja.

 

Els Gegants de l'Agrupació

Ball de l'Aniversari dels gegants de l'Agrupació durant l'homenatge al geganter del Prat Joan Sanahüja i Molina

Ball del Baix a Sant Climent de Llobregat, 2001

Vista general del Ball del Baix, ballat a Sant Climent de Llobregat en motiu de la IV Trobada de Gegants del Baix Llobregat

 

 

Quant a Geganters i Grallers de Sant Climent de Llobregat

La Colla de Geganters i Grallers som una entitat cultural que potencia i manté el fet geganter a la nostra població, de de 1993.
Aquesta entrada ha esta publicada en 20 anys, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *