El 20è també comptarà amb una diada castellera

Els actes del 20è aniversari dels nostres gegants, comptaran també amb la primera diada castellera que tindrà lloc a la nostra vila. Les tres colles convidades vindran a fer els seus millors castells. Podrem veure castells de 7 i, qui sap, potser fins i tot, algun castell de 8!

Les colles convidades són:

CASTELLERS DE CASTELLDEFELS

Els Castellers de Castelldefels neixen la primavera de 1982, essent la 13a colla més antiga de Catalunya i la degana del Baix Llobregat. Poc a poc, la colla va millorant i el 1990 ja poden oferir actuacions amb castells de 7 pisos amb regularitat. Entre les seves actuacions més destacades, podem trobar la participació a l’obertura dels Jocs Olímpics de Barcelona, el 1992, la participació al Concurs de Castells de Tarragona el 1994, i l’encàrrec, any rere any, d’un pilar d’homenatge a la tomba de Rafael de Casanova, davant el President de la Generalitat, l’onze de setembre. Més recentment, després d’uns anys de sequera, la colla ha tornat a realitzar castells de 7 pisos, dins les jornades de celebració del seu 30è aniversari.

web: http://castellerscastelldefels.blogspot.com.es/

CASTELLERS DEL POBLE SEC

La història del fet casteller es remunta a finals del segle XVIII, amb la transformació a Valls del Ball de Valencians provinent del País Valencià en el que avui coneixem com a Castellers. Els Bandarres (sobrenom amb què es coneix als Castellers del Poble Sec) van començar a caminar l’any 1999, al final del boom casteller dels anys 90. Catorze anys després, són una colla de la gama alta de set, aspirant a realitzar castells de vuit. A Sant Climent hi vénen amb ganes de fer bons castells, i tornant d’una actuació castellera a Montpeller. Una colla amb alguns membres climentons, que de ben segur serà molt ben rebuda a la nostra vila.

web: http://www.castellersdelpoblesec.cat

ELS XICS DE GRANOLLERS

Des de 1991 Els Xics de Granollers ha arrelat els castells a la ciutat de Granollers i al Vallès Oriental on l’experiència amb el món casteller era pràcticament nul.la. A Granollers havia existit una efímera colla als anys 80. La relació amb l’anterior colla a nivell d’antics membres es limita a una persona, per la qual cosa el projecte dels Xics era totalment nou. Els inicis de la colla van ser difícils, el suport ciutadà i institucional era molt escàs i el desconeixement del món casteller aplicat a l’organització de la colla i als aspectes tècnics era considerable. Tanmateix, l’esforç de tota la colla en donar-se a conèixer i a fer entendre els castells a la ciutat va fer que la progressió de la colla fos constant i ràpida en els seus inicis així com l’interès i coneixement del públic vallesà anés creixent també. Després de dues dècades, els Xics s’han consolidat com a colla i porten a les places castells de la gama alta de 7 i castells de 8.

web: http://www.xics.cat

Quant a Geganters i Grallers de Sant Climent de Llobregat

La Colla de Geganters i Grallers som una entitat cultural que potencia i manté el fet geganter a la nostra població, de de 1993.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *