Comencem un any gegant!

Aquest 2018 commemorem moltes efemèrides, començant pels 25 anys dels nostres gegants, en Climent i la Roser, seguint pels 10 anys de la proclamació de Sant Climent com a Ciutat Pubilla de la Sardana, també la 10a edició de la Mostra de Grups Folklòrics, i els 5 anys de l’estrena del Ball de Gitanes. I tot això, acompanyat d’una fita cabdal! Sant Climent de Llobregat, serà proclamada, el 17 de juny, XXXI Ciutat Gegantera de Catalunya! És per tots aquest motius que ens espera un any gegant, carregat d’activitats culturals, que volem anar-vos anticipant perquè aneu fent boca i us reserveu les dates a l’agenda:

21 de gener – Bingo proCiutat Gegantera
A les 6 de la tarda, al Casal de Cultura, farem un bingo ben especial i divertit, amb cantarelles tradicionals del joc del Quinto, que convertiran aquest, en un bingo molt especial!

11 de març – Calçotada Popular
Com cada any, acomiadarem l’hivern i donarem la benvinguda a la primavera amb aquest àpat popular tan nostrat.

23 d’abril – Sant Jordi
Els geganters serem present en la venda de llibres i roses, també amb activitats per als infants.

19 i 20 de maig – 42a Exposició de Cireres
Com cada any, els gegants i el Ball de Gitanes participaran a la inauguració de l’Exposició, i durant el cap de setmana també hi actuaran el Ball de Cireraires, el Ball de Bastons i el Ball del Patatuf. Enguany, en motiu dels 25 anys dels gegants, tindrem algunes sorpreses en l’Exposició de Cireres…

19 de maig – La Llegenda del Cirerer
Dins dels actes de la 42a Exposició de Cireres, els gegants, acompanyats dels fomarians i el grup escènic, estrenarem un espectacle que explicarà la història dels cirerers a la nostra vila. No us el perdeu, un espectacle únic amb text de Miquel Desclot i música en directe.

16 i 17 de juny – Ciutat Gegantera de Catalunya
El cap de setmana més proper a l’aniversari dels nostres gegants, celebrarem el moment àlgid de la proclamació de Sant Climent com a XXXI Ciutat Gegantera de Catalunya, amb un cap de setmana farcit d’actes, música i cultura popular.

9 i 10 d’agost – Festa Major de Sant Llorenç
Els gegants estan de celebració, i és per això, que no es volen perdre la Festa Major d’estiu del poble per gaudir amb la cercavila nocturna acompanyats de la Xaranga, la vigília de Sant Llorenç. Durant la diada de Sant Llorenç, els gegants participaran a l’anada i tornada del tradicional ofici.

22 al 25 de novembre – Festa Major de Sant Climent
A les acaballes de l’any, arriba la Festa Major, i els gegants i els balls popular no faltaran a la cita: Esclat de Festa Major, Diada de Sant Climent i Cercavila de Festa Major, enguany amb uns convidats ben especials, representants d’algunes de les festes tradicionals més emblemàtiques de Catalunya. I durant la Festa Major també celebrarem els 5 anys del Ball de Gitanes, amb una trobada de balls de gitanes!

Gaudiu del 2018!

Quant a Geganters i Grallers de Sant Climent de Llobregat

La Colla de Geganters i Grallers som una entitat cultural que potencia i manté el fet geganter a la nostra població, de de 1993.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *