Sant Quirze del Vallès

Els Nostres Gegants

La nostra colla actualment compta amb 7 gegants i 5 capgrossos.

En Quirze i la Julita, els més antics, representen dos romans, mare i fill, patrons del nostre poble. Van ser estrenats l’any 1984, i els van apadrinar els Gegants de Sabadell i de Mataró. Els motllos de creació van ser destruïts per evitar imitacions. Van ser remodelats cos i bancades per la casa Ingenio de Barcelona l’any 2000, amb la intenció de rebaixar-li els 95 kg que pesaven cada figura. L’any 2004 van ser estrenats els vestits nous que actualment porten.

Quirze

Quirze

NOM: Quirze
BATEIG:2 de Setembre 1984
ALÇADA: 3´70 M
PES: 70 Kg
CONSTRUCTOR: Juan Cabus i Soms(Gelida)

Julita

Julita

NOM: Julita
BATEIG: 2 de Setembre 1984
ALÇADA: 3,65 M
PES: 65 Kg
CONSTRUCTOR: Juan Cabus i Soms (Gelida)


El mussol Feliu va ser estrenat l´any 2002 i el van anomenar així per la Masia de Can Feliu, antiga masia del la nostra vila i punt cultural de referència. Els seus padrins van ser els Gegants de Gràcia de Sabadell i els Gegants de Sant Andreu de la Barca.

Feliu

Feliu

NOM: Feliu
BATEIG:16 de Juny 2002
ALÇADA: 2,70 M
PES: 25 Kg
CONSTRUCTOR: Taller Drac Petit (Terrassa)

La òliba té el peculiar nom d’Obdúlia perquè el dia 5 de setembre del 2004, que és el dia que es va estrenar, era Santa Obdúlia, i els seus padrins van ser els Gegants de Sant Vicenç dels Horts i els Gegants del Prat del Llobregat.

Obdúlia

Obdúlia

NOM:Obdúlia
BATEIG: 5 de Setembre 2004
ALÇADA:2,50 M
PES: 20 Kg
CONSTRUCTOR: Taller Drac Petit (Terrassa)

La geganta Mariona va ser atorgada a la Colla per part del Cercle de Cultura de Sant Quirze del Vallès l’any 2000, i va tindre com a padrins al Quirze i la Julita gegants de Sant Quirze del Vallès.

Mariona

Mariona

NOM: Mariona
BATEIG:3 de Setembre 2000
ALÇADA:2,05 M
PES:10 Kg
CONSTRUCTOR: Cercle de Cultural S.Q.V.

L’any 2008 es va estrenar el Lleó Quirze, gegantó portat per un nen de 3 anys, i uns mesos mes tard la Princesa Julita. Son dos gegantons fets per la Colla de Sant Quirze per començar a introduir en el món dels gegants als mes petits de la Colla.

Gegantons

Gegantons

NOMS: Lleó Quirze/Princesa Julita
BATEIG:30 de Agost 2008
ALÇADA:1,60 M/ 1,50 M
PES:4 Kg
CONSTRUCTOR: Colla de Geganters i Grallers de S.Q.V.

Els 5 capgrossos que tenim son l’avi, l’àvia, el bomber, el guerrer i la bruixa; la majoria de figures estan fetes amb els mateixos materials: cartró pedra, fusta i roba.

Capgrossos

Capgrossos