Sant Quirze del Vallès

Història

La Colla de Geganters i Grallers de Sant Quirze del Vallès és una entitat cultural que va ser  formada l´any 1984 gràcies al Sr. Antoni Beltran Asens i al Sr. Albert Beltran Hilari, que van proposar a l’Ajuntament fer uns gegants per el poble. Serien els primers gegants del municipi, ja que anys enrere llogaven una parella per la festa major a la Casa de la Caritat de Barcelona.

En tot aquests anys els Gegants de Sant Quirze s’ha pogut veure a diferents festes majors i en diferents actes relacionats amb la cultura catalana. És una colla entregada a la nostra cultura i al poble de Sant Quirze del Vallès, tant en la seva Festa Major com en altres actes diversos que es celebren al poble, com la Cavalcada de Reis, L’Aplec del Mussol o les festes cubanes o del most.

Actualment a la nostra colla tenim 7 gegants i compta amb 53 persones que formen una gran família i que treballen colze a colze dia darrera dia.

El temps ens ha donat els seus fruits: vàrem poder celebrar la 12ª Trobada de Gegants del Vallès l’any 2003, que va replegar mes de 30 colles en tot un cap de setmana festiu, en el 2005 vàrem organitzar la 2ª Trobada de Grallers del Vallès, una gran mostra de tots els grups que acompanyen a els gegants tots els cap de setmana, o la 2ª Fira del Mon Geganter, que va acollir gegants de diversos municipis de Catalunya en un cap de setmana intens d’actes i mostres de tot el que envolta al mon del gegants i com no el nostre 25ª aniversari celebrat en el 2009 conjuntament amb el 50ª aniversari com a geganter del nostre membre honorífic  el sr. Albert Beltran Hilari.

Els bons resultats de tot això i la fal·lera que tenim ens fan agafar forces per poder seguir treballant per la nostra cultura.