Ja estem de Festa Major

Sant Climent està de Festa Major des del passat 22 de novembre quan vam donar el tret de IMG-20171123-WA0001sortida a la festa amb el Pregó a càrrec de Núria Espinosa, sotscampiona del món de BTT, i l’Esclat de Festa Major amb els Gegants, els Fomarians, el Ball de Gitanes i el Ball de Cireraires. La nit va continuar amb el sopar organitzat pels Fomarians Diables, i amenitzat pels grups de grallers “Clau de Mar” i “Els Ginjolers”, i la mitja cobla “Atzavara”. Durant el sopar també va tenir lloc la presentació del logotip de la Ciutat Gegantera de Catalunya 2018, i per acabar, es va realitzar el ja tradicional Concurs Internacional d’Aixecar el Porró, amb dues categories, infantil i sènior.

L’endemà, 23 de novembre, diada de Sant Climent, el dia va començar amb una repicada i tres coets que anunciaven el dia del patró. Per primer cop en la seva història, els Gegants de Sant Climent van acompanyar les autoritats en l’Anada a Ofici i van executar el seu ball just davant del temple abans de començar la celebració religiosa. I després de la Missa d’acció de gràcies per la intersecció de Sant Climent, els Gegants van desfer el camí, en cercavila, fins a la Plaça Lluís Companys, on va tenir lloc el vermut de Festa Major, amenitzat pels grallers “Clau de Mar”. El matí va cloure amb la Tancada dels Gegants al Casal de Cultura.

Diada Sant Climent 4

Segueixen els actes, i divendres per la tarda els gegantera hem participat als tallers infantils organitzats per l’AMPA de l’Escola Sant Climent.

Dissabte serà el torn del foc, amb els Versots i el Correfoc de Festa Major.Diada Sant Climent 3

I diumenge, sortirà per primera vegada el Seguici Popular de Sant Climent, format pels Gegants, el Ball de Fomarians, el Ball de Gitanes, el Ball del Patatuf, el Ball de Cireraires i el Ball de Bastons, que justament s’estrenarà aquest diumenge. També ens acompanyaran les colles convidades de la IX Mostra de Grups Folklòrics: els Nans de Manresa, els Falcons de Castellcir, la Colla Nova de Bastoners de Castelldefels, que actuaran de padrins del Ball de Bastons de Sant Climent, i com cada any, comptarem amb l’acompanyament de la Banda de Música de Cardona.

Per últim, us deixem l’enllaç al podcast de la secció de cultura popular del magazine “Planeta Prat” de El Prat Ràdio, on José Luís Auñón entrevista al cap de colla dels Geganters de Sant Climent, explicant els actes tradicionals de la Festa Major de Sant Climent.

http://elpratradio.com/#/programs/entrevistesplanetaprat/elpratradio_podcast_6329

Quant a Geganters i Grallers de Sant Climent de Llobregat

La Colla de Geganters i Grallers som una entitat cultural que potencia i manté el fet geganter a la nostra població, de de 1993.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *