A punt per la Festa Major!

Un any més, pels volts del 23 de novembre, diada de Sant Climent, celebrem la Festa Major. Des de fa prop de 5 anys, un grup de persones i entitats de la vila estem treballant per revitalitzar la festa i dotar-la d’un seguit d’actes propis, vinculats amb la cultura popular d’arrel tradicional catalana, que dotin la Festa Major d’actes i elements singulars i propis de la nostra població. En aquesta línia, des de la nostra entitat, amb la col·laboració d’altres entitats, particulars i l’Ajuntament, proposem un programa d’actes que permet consolidar algunes de les activitats ja proposades en anys anteriors, i a l’hora, acabar de bastir una proposta d’actes de caràcter tradicional de cara a propers anys.

Però comencem pel principi: dimecres 22 de novembre, vigília de Sant Climent, el Pregó donarà el tret de sortida a la Festa Major, amb les ja tradicionals cercaviles simultànies per anar a pregó dels Fomarians, el Ball de Gitanes i els Gegants, que després de la traca d’inici, es dirigiran cap a l’Ajuntament per celebrar que és Festa Major amb l’Esclat, la ballada conjunta de totes les colles mentre ressona un castell de focs. La novetat d’aquest any és la incorporació en aquest acte del Ball de Cireraires, dansa que va ser estrenada el 2015, i que és ballada per 10 joves realitzant un seguit d’evolucions picant uns llargs pals. Després d’una breu cercavila fins al Casal tindrà lloc un sopar popular on presentarem el logotip i la web de la Ciutat Gegantera 2018, i podrem gaudir d’un concert de música tradicional i del concurs internacional d’aixecar el porró.

Dijous 23 de novembre s’escau la diada de Sant Climent, patró de la població, i enguany, els gegants acompanyaran les autoritats a l’ofici en honor a Sant Climent, on oferiran el seu ball en honor al sant. Acabada la missa, acompanyaran a tots els assistents cap al vermut de Festa Major que tindrà lloc a la Plaça Lluís Companys, i que serà amenitzat pels grallers “Clau de Mar”.

Diumenge de Festa Major, 26 de novembre, tindrà lloc la Cercavila Festiva, amb la participació, per primera vegada, de tot el seguici popular de Sant Climent, i l’estrena destacada del Ball de Bastons de Sant Climent de Llobregat, així com del Ball dels Fomarians. També hi seran presents tres colles convidades i la Banda de Música de Cardona. Els actes començaran amb el tradicional Toc de Matinades pels carrers del poble, i l’entrada dels grallers i músics a la plaça on ens interpretaran una peça de lluïment. Un cop començada la cercavila, la Cobla Santiga realitzarà una ballada de sardanes que s’ha pogut dur a terme gràcies a la col·laboració d’antics socis dels “Amics de la Sardana”. Arribada la cercavila a la plaça tindran lloc els Balls de Lluïment de les colles convidades i les colles locals, acabant amb una ballada conjunta de la sardana “Per Cireres Sant Climent”, l’Esclat de Festa i la Tancada dels Gegants al Casal de Cultura.

La Festa Major comptarà amb altres actes com els Versots i Correfoc a càrrec dels Fomarians, concerts, activitats infantils, activitats gastronòmiques i teatre. Us animem a gaudir de la festa i participar-ne.

festa_major_hivern_0857_panoramica_redimensionar

 

Quant a Geganters i Grallers de Sant Climent de Llobregat

La Colla de Geganters i Grallers som una entitat cultural que potencia i manté el fet geganter a la nostra població, de de 1993.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *